Neki prvaci već zauzeli klupe

Foto: Pobjeda/M. Babović

Prva generacija đaka prvaka sa zaštitnim maskama krenula je danas u Osnovnu školu “Savo Pejanović” u Podgorici. U tri odjeljenja raspoređeno je 78 učenika, a prijem prvaka je organizovan dan prije zvaničnog početka školske godine, kako bi se izbjegle guzve.

Malenu Helenu Knežević prvi dan u školu doveli su majka Jelena i otac Petar. Helena kaže da se raduje polasku u školu i da joj maska ne smeta previše. Njena majka Jelena kaže da su je pripremili za nošenje maske i upoznali sa svim pravilima kojih se mora pridržavati zbog koronavirusa.

Heleni je žao što sa njom u klupi ne može da sjedi njena najbolja drugarica iz vrtića Nadila, koja je u istom odjeljenju.

Svečan doček organizovan je uz poštovanje mjera NKT-a.  Odjeljenja su podijeljena u dvije grupe, pa je u 9 sati primljena prva grupa, a druga u 10 sati. Direktorica OŠ “Savo Pejanović” Biljana Krivokapić objasnila je da imaju pola sata pauzu da dezinfikuju učionice.

Zahvalila je roditeljima koji su pripremili djecu na nove okolnosti, zbog čega su mališani danas došli pripremljeni u školu.

Prvaci su, kako je kazala Krivokapić, krenuli u školu danas da bi izbjegli sjutra gužvu, jer počinju i ostale generacije.

Izvor: Pobjeda

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply