Gusarska avantura u Kotoru

Zabavno-edukativna manifestacija Vodimo vas u gusarsku pustolovinu biće organizovana, u susret Dječijoj nedjelji, u utorak i srijedu, 29. i 30. septembra u 11 sati u Pomorskom muzeju u Kotoru.

Organizatori su JU Kulturni centar “Nikola Đurković” i Gradska biblioteka i čitaonica, u saradnji sa JU Pomorskim muzejom Crne Gore iz Kotora, a pokrovitelj manifestacije, upriličene povodom Dana evropske baštine, je Ministarstva kulture.

U Pomorskom muzeju Crne Gore u utorak u 11 sati bibliotekarska savjetnica Jelena Vukasović, viša bibliotekarka Danijela Nikčević i dokumentaristkinja Dijana Đurašković govoriće djeci o romanu Mali pirat, Anta Staničića i o istorijskom liku, poznatom turskom osvajaču i piratu Hajrudinu Barbarosi.

Pokazna radionica o izradi drvenih barki u Boki Kotorskoj biće održana u srijedu, 30.septembra. Brodić iz Parka slobode kreće u 10.30 sati do radionice profesora Srednje pomorske škole Vitomira Vujovića na Prčanju i  predsjednika NVO Kamelija Romea Mihovića u Stolivu.

Zainteresovana djeca, uzrasta od 9 do 12 godina, mogu se prijaviti  za učešće na radionicama do ponedjeljka, 28. septembra u 14 sati na mejl adrese: [email protected], [email protected] i na fb stranici Gradske biblioteke i čitaonice Kotor https://www.facebook.com/bibliotekakotor. Broj mjesta je ograničen u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i NKT-a.

Izvor: BokaNews

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply