Djevojčica izmislila pokušaj otmice

Ilustracija

Službenici Centra bezbjednosti Budva utvrdili su da se u tom gradu nije ni desio pokušaj otmice desetogodišnje djevojčice, prijavljen prije nekoliko dana. Kako je saopšteno, djevojčica je izmislila da se sve to desilo iz straha zbog kašnjenja kući.

Iz Uprave policije danas su kazali da je 16.septembra uveče prijavljeno da je nepoznata muška osoba u naselju Golubovina nasilno odvelo desetogodišnju djevojčicu u ulaz koji se nalazi nedaleko od tog mjesta, nakon čega se ona istrgla i pobjegla.

“Događaj je policiji prijavila srodnica djevojčice. Policija je preduzela niz mjera i radnji u cilju rasvijetljavanja ovog događaja, prikupljena su obavještenja od više lica i izuzeti snimci sa video nadzora”, navodi se u saopštenju.

Na video materijalu, kako dodaju, nije registrovan prijavljeni događaj.

O događaju je obavješten Centar za socijalni rad i oni su prisustvovali prikupljanju obavještenja od desetogodišnje djevojčice. Obavješten je i nadležni državni tužilac. Takođe, policija je predložila formiranje multidisciplinarnog tijela kojem bi u prisustvu staratelja djevojčica opisala događaja.

“Juče je u službene prostorije došla majka djevojčice koja je policiji saopštila da je potpuno sigurna da niko nije pokušao da otme djevojčicu, već da je to bio plod njene mašte iz straha od kašnjenja kući”, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Izvor: Antena M

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply