Igračkoteka i Razvojni centar nastavlja sa radionicama za djecu i roditelje

Igračkoteka i Razvojni centar u Podgorici, nakon tromjesečne pauze nastavljaju da organizuju radionice za djecu i roditelji. Djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta igraće razne uloge i učiti o profesijama, komunicirati na maternjem i engleskom jeziku, dok će najmlađi sa logopedom vježbati govor.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 1. juna u 18 sati počinje nova edukativna i kreativna radionica pod nazivom U carstvu uloga. 

Igre uloga su poznate kao odličan stimulativni način za razvijanje svijesti o sebi, jačanje samopouzdanje kod djece, obogaćuju maštu i rječnik. Djeca će imati priliku da kroz razne uloge prilagođene njihovom uzrastu uče o profesijama, ali i individualnosti i osjećanjima. Kroz zagonetni uvod će se upoznati sa nekim od zanata koji postoje, a onda se i sami oprobati u tim ulogama. Bavićemo se i pravima i obavezama, kao i osjećanjima koje se vezuju za svaku od tih uloga.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 8 godina, a vodiće je Aleksandra Vojvodić i Tanja Ćirović. Broj mjesta ograničen je na 15.

U srijedu 3. Juna, sa  početkom u 18 sati  planirana je dvojezična radionica iz ciklusa Let’s be lingual – koji realizuje nezavisni kreativni projekat Čigralište, a biće posvećena dječijem klasiku “Alisa u zemlji čuda”, autora Luisa Kerola.

U toku radionice podjednako se komunicira na maternjem i engleskom jeziku, a djeca se podstiču da engleski jezik usvajaju spontano kroz čitanje knjiga, razgovor i likovni izraz. Dvojezične radionice su odlična prilika da se za djecu koja tek počinju da uče druge jezike napravi most između maternjeg i stranog jezika – a posebno je olakšavajuće kada se koriste bajke koje su djeci uglavnom poznate. Bajke pomažu mališanima da jezik usvajaju spontano, kako zbog jednostavnosti jezika kojim su ispričane, tako i zbog vječite zanimljivosti tema i motiva kojima se bave.

Radionicu će voditi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić, a namijenjena je djeci uzrasta 6-8 godina koja žele učestvovati u dinamičnim i stimulativnim aktivnostima, posebno kreiranim kako bi podsticale usvajanje engleskog jezika. Broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 4. juna od 19 sati biće održana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju  organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Vlado Medojević, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply