#IgrajSeDoma uz predlog vaspitača JPU “Irena Radović”

Foto: JPU “Irena Radović”

JPU “Irena Radović” iz Danilovgrada priključila se akciji #IgrajSeDoma i vaspitači na njihovoj stranici objavljuju predloge različitih aktivnosti za djecu predškolskog uzrasta.

Između ostalog, vaspitačice Slavica i Sonja su djeci pokazivale kako da naprave od prirodnog materijala figuru i daju joj ime.

Foto: JPU “Irena Radović”

“Draga naša dječice zaželjeli smo se zajedničkog živog druženja, ali nastavimo se igrati iz svojih domova i ostati zajedno. Djeco, izađite u dvorište vašeg doma prikupite prirodnog materijala (kamenčiće, grančice, lišće, travu, cvijeće) napravite i vi svoju drugaricu od prirodnog materijala dajte joj ime i upoznajte je svojim drugarima”, poručuju vaspitači.

Foto: JPU “Irena Radović”

Iz ove JPU su se zahvalili roditeljima na, kako kažu, divnoj saradnji.

Foto: JPU “Irena Radović”

Vaspitačica  Ivana Brajović, pripremila je za djecu matematičku aktivnost uz recitaciju Oblici i drevnu kinesku igru Tangram, staru preko 4.000 godina.

Ova igra se može igrati individualno i u paru. Uz nju djeca uče geometriske oblike, a pomaže im da savladaju orijentaciju u prostoru.

Vspitačica nase Ustanove, Ivana Brajović, pripremila je za vas matematičku aktivnost uz recitaciju :" OBLICI" i drevnu kinesku igru :" TANGRAM", staru preko 4000 godina. Ova igra se može igrati individualno i u paru. Uz nju ćete naučiti geometriske oblike a pomoći će vam da savladate i dobru orijentaciju u prostoru. #ostanidoma #igrajsedoma

Gepostet von JPU Irena Radović Danilovgrad am Montag, 13. April 2020

 

U okviru kampanje Instituta za javno zdravlje #OstaniDoma, UNICEF i Udruženje Roditelji pokrenuli su izazov #IgrajSeDoma i pozvali roditelje da im šalju kratke video-snimke raznih igara s djecom predškolskog uzrasta, do jednog minuta trajanja.

Ministarstvo prosvjete se pridružilo akciji #IgrajSeDoma, koju su pokrenuli UNICEF i Udruženje Roditelji, i pozvalo vaspitače iz predškolskih ustanova širom zemlje da im preko društvenih mreža šalju kratke video-snimke raznih igara s djecom predškolskog uzrasta ili ih objavljuju na svojim društvenim mrežama.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply