Izletišta, igrališta i parkovi u Nikšiću od danas zatvoreni za pješake

Brane Krupačkog i Slanog jezera, Park-šuma Trebjesa, parkovi i izletišta kao i školska igrališta u Nikšiću od danas su potpuno zatvorena za kretanje pješaka.

Kako je kazao načelnik Komunalne policije NikšićNovica Milović, krupačka brana im je u prethodnim danima izazivala najviše problema.

Tu su kontinuirano patrolirali, kontrolisali i upozoravali ljude da se udalje i da se raziđu, jer su na tom uskom prostoru smo u jednom momentu imali možda i nekoliko stotina građana prisutnih kada su to vremenski uslovi dozvoljavali.

Kada je u pitanju Krupačko jezero, kako je naglasio, radi se o privatnom vlasništvu.

„To je vlasništvo Elektroprivrede Crne Gore koja će u ovom dijelu biti naš partner i pratićemo situaciju u narednim danima gdje će i oni preduzeti mjere vezano za njihovo imanje, to jeste za ovaj lokalitet. Oni će fizički postaviti zaštitu i organizovati obezbeđenje ovog lokaliteta. I za branu na Slanom jezeru važi takođe zatvaranje, međutim i tamo smo vršili kontrolu i evidentiran je jedan manji broj, ali ipak je zabilježeno kretanje“, istakao je Milović.

Igrališta osnovnih škola i sva druga javna igrališta u Nikšiću su takođe proteklih vikenda bila mjesta okupljanja.

„Djeca su upražnjavala razne sportske aktivnosti i omladina, upozoravali smo ih i udaljavali. I ovim putem bih upoznao i apelovao na javnost i roditelje, našu omladinu, da se ne kreću, da smanje svako moguće kretanje i upražnjavanje tih sportskih aktivnosti i na svim javnim površinama i sportskim igralištima“, dodao je on.

Mjere i radnje će, kako je kazao, preduzimati Komunalna policija zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply