Udruženje Zbornica ustupa nastavnicima e-platformu

Foto: Ilustracija

Udruženje Zbornica CG ustupiće nastavnicima svoju e-platformu Crnogorska virtuelna učionica i pomoći u sprovođenju online edukacije.

Na taj način će pomoći kolegama da u danima dok traje obustava nastave mogu da ostanu u kontaktu sa učenicima i organizuju obuku putem interneta.

Udruženje Zbornica CG godinama koristi Moodle platformu u svrhu edukacije nastavnika, kroz online održavanje akreditovanih programa stručnog usavršavanja, kao i drugih vidova obuka nastavnika i učenika.

“U skladu sa novonastalom situacijom članovi Upravnog odbora Zbornice CG osjećaju obavezu da urade sve što mogu kako bi doprinijeli naporima Vlade i  Ministarstva prosvjete da pronađu načine da nastavnici i učenici uspostave online komunikaciju u cilju razmjene materijala i učenja preko mreže”, navodi se u saopštenju te organizacije.

Svi nastavnici koji posjeduju elementarna znanja o korišćenju Moodle platforme mogu da se jave na email [email protected] radi kreiranja naloga.

Članovi UO Dijana Milošević, Dušanka Vujičić i Sava Kovačević će narednih dana biti na raspolaganju zainteresovanim nastavnicima u pružanju stručne pomoći za realizaciju online edukacije.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply