Na Spark.me konferenciji govoriće marketinški strateg Dejvid Mirman Skot

Novi govornik na Spark.me konferenciji, koja će biti održana 30. i 31. maja u Auditorijumu Porto Montenegr-oa u Tivtu, je marketinški strateg, preduzetnik, savjetnik brzorastućih kompanija i autor 11 knjiga, među kojima je i međunarodni bestseler Nova pravila marketinga i PR-a, Dejvid Mirman Skot (David Meerman Scott).

Mirman Skot je, na samom početku, primijetio revoluciju koju će napraviti marketing u stvarnom vremenu („real-time marketing“) i napisao je pet knjiga o ovoj temi, uključujući i Nova pravila marketinga i PR-a, koja je prodata u više od 400 hiljada primjeraka i prevedena na 29 jezika. Imao je pionirski doprinos u razvoju koncepta “newsjacking”, koji je opisao kao umjetnost i nauku „ubrizgavanja“ svojih ideja u najnovije vijesti kako biste privukli pažnju medija i potencijalnih kupaca i, na taj, način, unaprijedili poslovanje svog preduzeća. Ova marketinška strategija je postala toliko popularna da je 2017. godine termin “newsjacking” uvršten u Oksfordski engleski rečnik, a bio je i u užem izboru za riječ godine.

Mirman Skot smatra da se, u međuvremenu, klatno pomjerilo previše u smjeru površnih, bezličnih i automatizovanih konverzacija na internetu i da ljudima nedostaju istinski razgovor i ljudska povezanost. Uspješne organizacije su razvile novi koncept, koji je Mirman Skot nazvao „fanokratija” (“fanocracy”), prema kojem su izgradnja zajednice i odnosi sa kupcima važniji nego sami proizvod koji se nudi kupcima. Njegova nova knjiga pod naslovom Fanokratija: Kako pretvoriti fanove u kupce i kupce u fanove? je objavljena u januaru 2020. godine i već je postala bestseler prema uglednoj biznis novini Wall Street Journal.

Mirman Skot je bio govornik u više od 40 država na svih sedam kontinata, a imao je priliku da sarađuje sa vodećim svjetskim kompanijama kao što su Google, Microsoft, Cisco, HP, Ford, PwC i SAP.

Organizatori konferencije su prethodno objavili imena dva glavna Spark.me 2020 govornika – Jonas Ridderstråle (jedan od najuticajnijih i najpoštovanijih poslovnih mislilaca na svijetu i koautor bestselera Funky Business) i Mitch Joel (jedan od vodećih marketinških vizionara u Sjevernoj Americi i autor dva biznis bestselera).

Karte za konferenciju Spark.me 2020 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije – www.spark.me. Organizatori navode da puna cijena karte iznosi 300 eura, ali da zainteresovani trenutno mogu kupiti svoju kartu po specijalnoj cijeni od 100 eura, jer je u prodaju pušteno 50 promotivnih karata.

“Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte po cijeni od svega 50 eura, koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima (30-31. maja), startap takmičenju (30-31. maja), ručak na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (30. maja). Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja”, kažu organizatori Spark.me konferencije.

Dodaju da se kupljene karte mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali da se uplaćeni novac ne može refundirati.

“Spark.me, jedna od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 30. i 31. maj, se organizuje u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, jednom od najvećih auditorijuma u Crnoj Gori. Ovo je drugi put da će se Spark.me održati u Porto Montenegru, srcu nautičkog turizma Crne Gore i jednoj od najekskluzivnijih marina na Jadranskom primorju”, navode organizatori.

Organizator Spark.me je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME, koja od 2013. godine organizuje konferenciju jednom godišnje.

“Spark.me nudi priliku učesnicima da o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa liderima iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketarima, startapovima i ljudima željnih znanja. U 2019. godini, konferenciji Spark.me je prisustvovalo preko 720 učesnika iz 21 države širom svijeta”, kaže se u saopštenju organizatora.

Više informacija o Spark.me 2020 može se naći na zvaničnom sajtu konferencije www.spark.me, Facebook stranici www.facebook.com/sparkdotme, Twitter nalogu www.twitter.com/sparkdotme i Instagram nalogu www.instagram.com/sparkdotme/.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply