Ove godine izgradnja i rekonstrukcija 17 igrališta u Glavnom gradu

Glavni grad Podgorica, odnosno gradsko preduzeće Zelenilo, planira da u ovoj godini na više lokacija izgradi potpuno nova ili rekonstruiše igrališta koja su zbog stepena devastacije van upotrebe. Novim igralištima mogu radovati mališani i njihovi roditelji na Starom aerodromu (dvije lokacije), u Novoj varoši, Zagoriču, Maslinama, Draču, Staroj Zlatici, Donjoj Gorici, Nikšićki put, MZ Ljubović, Ublima, Piperima, iza Maše, iza zgrade Simpa, u Momišićima, na Koniku i u Bloku VI.

“Prošle godine započeli smo ovu lijepu priču u nekoliko podgoričkih naselja i zaključili da je neophodno da što prije omogućimo našim najmlađim sugrađanima da u svakom dijelu grada dobiju adekvatan prostor za igru i razonodu, ali i za socijalnu integraciju i dalji razvoj”, saopštili su iz Glavnog grada.

“Izgradnju i rekonstrukciju igrališta pratiće i adekvatno uređenje lokacija, u smislu oplemenjavanja sadnim materijalom, te postavljanja parkovskog i drugog neohodnog mobilijara”, dodaju iz Glavnog grada i podsjećaju da će radovi zavisiti od vremenskih uslova, i izvođača radova, kao i tenderskih i ostalih neophodnih procedura.

Uprošloj godini za ove namjene Glavni grad je utrošio 140.000 eura.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply