Vrtić Pinokio donirao 1.000 eura za program Učionica Družionica

Foto: Facebook (Vrtić Artić Pinokio)

Privatna predškolska ustanova Artić Pinokio opredijelila je 1.000 eura za program Učionica Družionica udruženja Roditelji za narednu godinu, od novca koji su prikupili na Humanitarnom novogodišnjem bazaru održanom u decembru. Prikupili au i donirali pribor i garderobu za djecu iz socijalno ugroženih porodica, kao i igračke za fond Biblioteke igračaka.

Prema riječima Tanje Ćirović iz Udruženja Roditelji, ovaj novac iskoristiće kako za održavanje servisa, tako i za podršku talentima i interesovanjima djece koja su uključena u program Učionica Družionica.

“Naši drugari tokom cijele godine redovno dolaze, uče, rade domaće zadatke i druže se, a mi u Učionici družionici udruženja Roditelji se trudimo da obezbijedimo materijal za rad, užinu, prevoz za djecu koja žive na udaljenim mjestima”, kazala je ona.

Zato će im, kako kaže, donacija vrtića Pinokio umnogome olakšati rad.

“Veliko hvala cijelom timu na saradnji, zalaganju, trudu i želji da obraduju mališane”, rekla je Ćirović.

Cilj Učionice Družionice je pružanje podrške obrazovanju, razvoju i socijalnoj integraciji djece iz socijalno ugroženih porodica.

Program se sprovodi u Igračkoteci i Razvojnom centru Podgorica od novembra 2017. godine, a realizuje se zahvaljujući donacijama i volonterima koji sa djecom uče, pomažu im i igraju se.

Na ovom bazaru koji se održao pod sloganom Osmijehom za dječije snove mališani su imali priliku da se druže sa dječijim animatorima, gledaju razne nastupe i učestvuju u radionicama. Donacije su prikupljene zahvaljujući roditeljima djece i kompanijama i institucijama koje su se odazvale pozivu vrtića Pinokio.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply