Roditelji tvrde da na Dječje odjeljenje bjelopoljske bolnice moraju da donose grijalice

Foto: Jadranka Ćetković

Roditelji čija djeca borave na Dječjem odjeljenju bjelopoljske Bolnice tvrde da na odjeljenju nema grijanja ili su radijatori toliko mlaki da skoro da nemaju nikakvu funkciju.

Oni su naveli da, zbog mogućih posljedica u odnosima sa ljekarima te bolnice ne žele da im se pominje ime i kažu da su ogorčeni što u decembru nema grijanja i što niko i ne pominje da li će ga imati i kada.

“Kada ulazimo na prijemno odjeljenje, medicinske sestre nas pitaju da li smo donijeli grijalice sa sobom. Ovo je nevjerovatno. Saznali smo da uprava Bolnice u kancelarijama ima grijanje, a da za djecu nema”, kazao je jedan od roditelja.

Drugi roditelj je rekao da je nevjerovatno da u Bijelom Polju u decembru nema grijanja.

“Ogorčeni smo zašto nadležni ne povedu računa o ovoj ranjivoj kategoriji – bolesnoj djeci, nego moramo da nosimo grijalice”, kazao je drugi roditelj.

Oni su apelovali na Ministarstvo zdravlja da utvrdi koja je logika da se umjesto grijanja preko kotlare dogrijavaju prostorije i troši struja, i da iz Bolnice odgovore šta je po srijedi ovog problema.

“Koja je računica da se troši recimo za lož ulje, ugalj i slično, pa da se onda pored toga dogrijavaju prostorije i troši struja”, pita jedan od roditelja.

Iz Bolnice je Vijestima saopšteno da ta ustanova ima centralno grijanje za objekte koji su u funkciji pružanja zdravstvene usluge i zaštite.

“Sezona grijanja je započela 15. oktobra, a sa početkom grejne sezone i do sada nijesmo imali primjedbe na grijanje. Bolnica koristi režimski sistem grijanja koji je usklađen sa vremenskim prilikama. Ukoliko postoje opravdani razlozi, vršimo dogrijavanje sa pomoćnim grejnim tijelima”, stoji u odgovoru dostavljenom Vijestima, koji je potpisao šef ekonomsko – tehničke službe Ibrahim Hasković.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply