Policija saslušala trenera zbog poruka maloljetnici, biće pokrenut prekršajni postupak

Crnogorska policija saopštila je u petak da su saslušali trenera rukometnog kluba iz Bara nakon što je porodica maloljetnice prijavila da ju je seksualno uznemiravao putem SMS poruka.

Policija je u odgovorima za Portal Analitika navela da će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

„Barska policija je 22. novembra dobila na postupanje prijavu iz Centra bezbjednosti Podgorica radi preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, kazali su iz policije.

Navode da su službenici Centra bezbjednost Bar istog dana u službenim prostorijama prikupili obavještenja od trenera na okolnosti prijave koja je protiv njega podnijeta.

Kako su kazali, o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji se izjasnio da u radnjama trenera nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Barska policija je 26. novembra Sudu za prekršaje Budva – Odjeljenje u Baru podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupa zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru“, navodi se u odgovorima.

Izvor: Portal Analitika

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply