Počinje program besplatne užine u 7 škola, jednom sedmično

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sjutra počinje podjelu besplatnih zdravih obroka djeci u tri osnovne škole, od ukupno sedam koliko će ih biti obuhvaćeno Programom voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole, a dobijaće je jednom sedmično.

Sjutra primjena Programa kreće u OŠ “Vuko Jovović” u Danilovgradu, OŠ “Risto Ratković” u Bijelom Polju i OŠ “Risto Manojlović” u Kolašinu, a narednih dana užinu će početi da dobijaju i beranske “Radomir Mitrović”, “Vukašin Radunović” i “Vuk Karadžić” iz Berana i “Marko Miljanov” iz Bijelog Polja.

Školski program podrazumijeva besplatnu podjelu proizvoda djeci tokom školske godine, u cilju poboljšanja njihovih prehrambenih navika i promocije zdravih stilova života kod najmlađih. Osim podjele obroka, program podrazumijeva i edukativne aktivnosti.

Cilj Ministarstva je da se u narednom periodu u Program uključi što veći broj osnovnih škola u Crnoj Gori.

Mogućnost da se u Crnoj Gori počne sa realizacijom ovog programa koji je vrlo popularan i uspješno se realizuje u zemljama EU, Ministarstvo je definisalo u ovogodišnjem Agrobudžetu iz kojeg će biti finansirana realizacija Programa.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply