Bebama rođenim od 31. oktobra do 6. novembra po 400 eura

Foto: Ilustracija

Bebama koje se rode u Nedjelji štednje (31. oktobar – 6. novembar) i ove godine u tradicionalnoj akciji koju sprovode Centralna banka (CBCG) i komercijalne banke biće poklonjeno po 400 eura.

Tim povodom guverner CBCG Radoje Žugić i glavni izvršni direktori komercijalnih banaka danas će potpisati sporazum o realizaciji kampanje Nedjelja štednje.

Iz CBCG je saopšteno da se kampanja sprvodi pod sloganom Prvi korak u sigurnu budućnost i predstavlja zajedničku akciju dodjele štednih knjižica djeci koja se rode od 31. oktobra do 6. novembra u Crnoj Gori.

“Djeci rođenoj u ovom periodu, čiji roditelji otvore štednu knjižicu u nekoj od crnogorskih poslovnih banaka, CBCG poklanja 200 eura, a poslovna banka za koju se roditelji opredijele, uz štednu knjižicu poklanja još 200 eura. Na taj način, sva djeca rođena u tom periodu dobijaju na poklon svoju prvu štednju u ukupnom iznosu od 400 eura”, saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije.

Kako je objašnjeno, deponovani iznos od ukupno 400 eura oročiće se na godinu, a nakon isteka tog perioda, roditelji novac mogu podići ili opet položiti na štednju.

Kampanja Nedjelja štednje sprovodi se povodom 31. oktobra – Svjetskog dana štednje.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply