Rekonstruisan vrtić Osmijeh u Podgorici

Foto: Ministarstvo prosvjete

Vrtić Osmijeh koji funkcioniše u sklopu predškolske ustanove “Ljubica Popović” adaptiran je, opremljen inventarom, a uređeno je i dvorište. Ova vaspitna jedinica se nalazi u ulici Stanka Dragojevića, u centru grada.

Kako su kazali iz Ministarstva prosvjete, rekonstrukcija je rađena sa Turskom razvojnom agencijom TIKA, a vrijednost radova bila je oko 60.000 eura.

“U kontinuitetu radimo na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama. Ovaj objekat je značajno unaprijeđen, a sa TIKA-om se već definišu prioriteti za narednu godinu” rekao je ministar Damir Šehović.

Dodao je da je počela gradnja vrtića u Rožajama i da je planiran početak gradnje još tri vrtića ove godine. Kako je naveo, sva četiri su ukupne vrijednosti oko 6,5 miliona eura.

Prema riječima Šehovića, Ministarstvo je u finalnoj fazi smo pripreme za potpisivanje aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još sedam novih vrtić i to u: City kvartu, Zlatici, Tuškom putu, Starom aerodromu, te Beranama, Bijelom Polju i Plavu, ukupne vrijednosti ne manje od 15 miliona.

 

Foto: Ministarstvo prosvjete

“Radimo sve kako bismo još više učvrstili odnose između Turske i Crne Gore, sa kojom imamo intenzivnu saradnju. Danas iza sebe imamo objekat u kome su uslovi za boravak poboljšani. Iskreno se zahvaljujem ministru Šehoviću. Djeca su budućnost i TIKA je to prepoznala, te sam siguran da ćemo dalje unapređivati saradnju”, kazao je Ministar sporta i mladih Turske Mehmet Kasapoglu.

Kako su naveli iz Ministarstva prosvjete Crne Gore, samo tokom 2018. godine sa TIKA-om su rekonstruisana 4 obrazovna objekta.

“TIKA je od 2007. godine u oblast obrazovanja u Crnoj Gori uložila oko 4 miliona eura. Današnjem obilježavanju rekonstrukcije prisustvovao je i koordinator TIKA-e za Crnu Goru Muhamed Unal i ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori NJ.E. Songul Ozun”, kazali su iz Ministarstva prosvjete Crne Gore.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply