Tuča dvojice osnovaca, jedan zadobio lakše tjelesne povrde

Foto: Ilustracija

U Hitnu pomoć Glavnog grada ovih dana je doveden dječak sa povredama iz OŠ 21. maj, koje je zadobio u sukobu sa drugim učenikom te škole, a nakon pregleda upućen je u Dječiju bolnicu, saznaju Dnevne novine.

Dvanaestogodišnjeg dječaka su u prostorije Hitnu pomoć doveli roditelji, koji su medicinskom osoblju kazali da se radi o vršnjačkom nasilju. Iz Hitne pomoći, kako saznaju Dnevne novine, poziv je upućen policiji, koja je od roditelja uzela izjavu.

“Upravi policije je prijavljen događaj u kojem je jedan maloljetnik drugom nanio lake tjelesne povrede. Utvrđeno je da nije riječ o vršnjačkom nasilju, već o izdvojenom slučaju konflikta između dva učenika”, rekli su Dnevnim novinama iz policije.

Iz Osnovne škole 21. maj Dnevnim novinama su kazali da su se dječaci sukobili van škole, kod pekare.

“Utvrđivanje činjenica je u toku, napominjemo da je škola obavijestila Centar za socijalni rad i preduzela sve mjere iz svoje nadležnosti”, kazali su iz ove ustanove.

Centru bezbjednosti Podgorica je, kako su naveli iz policije u odgovoru Dnevnim novinama, 18. septembra protiv maloljetnog lica u ime svog sina, koji je takođe maloljetan, prijavu podnio G.R. i priložio medicinsku dokumentaciju.

“Na velikom odmoru van dvorišta škole 21. maj, nakon kraćeg verbalnog konflikta, jedan učenik je fizički napao drugog. Od maloljetnog lica je prikupljeno obavještenje na navedene okolnosti i utvrđeno da se radi o izdvojenom slučaju, a ne o vršnjačkom nasilju. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac”, pojasnili su iz policije.

Vršnjačko nasilje se, kako dodaju, po definiciji odnosi isključivo na one slučajeve u kojima jedan ili više maloljetnika, fizički ili psihološki moćniji, maltretira vršnjaka, a da takvo ponašanje prethodno nije ničim isprovocirano.

“Prisutna je namjera da se nanese povreda, kao i ponavljanje ovakvog obrasca ponašanja više puta”, kazali su iz policije.

Rezultati istraživanja Vršnjačko nasilje u Crnoj Gori, kako do efikasnog rješenja i prevencije problema pokazali su da je svaki četvrti učenik doživio neki oblik vršnjačkog nasilja.

Istraživanje je rađeno u okviru projekta Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama koji sprovodi udruženje Roditelji, sa partnerima NVO JuventasUnija srednjoškolacaCentar za podršku lokalnom i regionalnom razvoju, uz institucionalno partnerstvo sa Ministarstvom prosvjete i uz finansijsku podršku EU i Ministarstva javne uprave.

Izvor: Dnevne novine

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply