Okupljaju autorski tim za izradu novog kompleta iz geografije za VIII razred

Udžbenik i radna sveska iz geografije za VIII razred koje učenici trenutno koriste (Foto: ZUNS)

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica (ZUNS) nije mijenjao udžbenik i radnu svesku iz geografije za VIII razred zbog, kako su kazali, dva neuspjela javna poziva za autore. Zato sada okupljaju autorski tim za njegovu izradu.

Roditelji i nastavnici ranije su ukazivali na to da učenici osmog razreda pored udžbenika i radne sveske iz geografije za VIII moraju da koriste i stari komplet za VII razred.

“Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica je, kako ste vjerujemo i upoznati, izdao komplete za Geografiju 7 i Geografiju 9 za školsku 2018/2019. godinu. Namjera nam je bila da i komplet za Geografiju 8 izdamo istovremeno ali, smo imali dva neuspjela javna poziva (na prvom niko nije dostavio ponudu, a na drugom jeste, ali rukopis koji su recezenti ocijenili kao nedovoljno dobar)”, pojasnili su iz ZUNS-a za portal Roditelji.

Nakon toga je potpisan direktno ugovor u vezi sa izradom, što je u skladu sa Pravilnikom koji uređuje ovo pitanje, ali recenzenti nijesu taj rukopis preporučili za štampu.

“Trenutno okupljamo autorski tim koji bi svojim kvalitetom garantovao da ćemo za narednu godinu imati ovaj komplet. Nadamo se i vjerujemo da ćemo uspjeti u tome. Jer, uvijek ćemo dati prednost kvalitetu, pa čak i kada nas to privremeno može dovesti u ovakvu poziciju”, kazali su oni.

Iz ZUNS-a su dodali da su za sve predmete izuzev za Geografiju 8, obezbijedili odgovarajuće udžbeničke komplete.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply