Tokom ljeta oplemenili dio dječije hematoonkologije

Oko 90 metara kvadratnih površine zidova na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju u Institutu za bolesti djece u Podgorici oplemenjeno je likovima iz crtanih filmova, u akciji Animatora Zabavljatora.

Oslikani su zidovi hodnika koji direktno vodi na ovo odjeljenje i od sada će prvo što mališani ugledaju biti njima dobro poznati likovi iz bajki i crtaća.

Kako navode iz organizacije Animatori Zabavljatori, ovo renoviranje podrazumijevalo je struganje, gletovanje/moleraj i krečenje dotrajalih zidova.

“To smo uspjeli zajedno sa našim divnim prijateljima iz Udruženja Fenix, od fonda sa snimanja emisije Dnevnica. Zatim smo kroz donaciju dvije divne osobe (koje su zahtjevale anonimnost) uspjeli da priuštimo boje i osobu koja je u rekordnom roku svojim radovima pokrila sređene površine”, kazali su oni.

Animatori Zabavljatori već neko vrijeme volontiraju u dječijoj bolnici i organizuju aktivnosti za djecu, a na osnovu javnog poziva uspjeli su da prošire volontersku grupu na, kako kažu, impozantnu brojku, i da prošire ideju humanosti. Najavljuju da će sa tim divnim ljudima u narednom periodu posjećivati ovo odjeljenje i raditi aktivnosti na istom.

“Mi smo dosljedni ideji humanosti, ideji timskog rada i ideji da u svakome od nas leži dobrota i humanost koja treba i mora da se valorizuje. Ukoliko imate ideje, ukoliko imate želju i volju, uvijek ćemo vam biti na raspolaganju za pomoć i logistiku pri realizaciji”, kažu Animatori Zabavljatori.

Za naredni period, najavljuju brojne aktivnosti i iznenađenja koje će obavljati njihova divna, proširena i prije svega humana ekipa.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply