Produženi boravak u prostoru dobijenom od opštine

Osnovna škola Oktoih na Zabjelu imaće ipak ove godine organizovan produženi boravak i to za đake 1. i 2. razreda jer su uspjeli da od opštine dobiju na besplatno korištenje prostor u blizini škole, koji će ovih dana adaptirati.

Iz uprave škole je krajem prošle školske godine najavljeno da će produženi boravak za prvake ubuduće biti ukinut zbog nedostatka prostora.

Nakon predloga roditelja, direktorica te ustanove Mirjana Radulović obratila se Glavnom gradu sa zahtjevom da se školi, u njenoj blizini, obezbijedi prostor na korišenje, kako bi se uredio za potrebe produženog boravka, a škola ipak imala ovu važnu vrstu podrške roditeljima. Uslijecio je pozitivan odgovor.

“Prostor u Jerevanskoj ulici površine 158,75 kvadratnih metara (71,25 m2 prizemlja i 87,50 m2 podruma) ustupljen je na besplatno korišćenje školi za potrebe organizovanja produženog boravka. Škola ima obavezu plaćanja struje, vode i naknadne troškove od 0.20 eura/m2 prema Skupštini stanara ulaza kome pripada prostor”, objansila je Radulović.

Prema njenim riječima, ovih dana će uslijediti rekonstrukcija prostora uz pomoć Agencije za stanovanje, a boravak će početi da radi 9. septembra u 7.30 časova.

Predlog korištenja opštinskih prostora za sve škole u svim opštinama koje nemaju dovoljno prostornih kapaciteta prošle godine je Ministarstvu prosvjete uputilio udruženje Roditelji ali  je tada rečeno da to nije moguće jer u tom resoru imaju drugu vrstu saradnje sa opštinama, koja se tiče predškolskih ustanova.

Nakon toga je ova ideja predložena Oktoihu, a danas je isti predlog dostavljen i školi “Štampar Makarije”, jer su se roditelji njenih učenika obraćali Udruženju da pomogne u pronalaženju rješenja za produženi boravak.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Bravo za direktoricu Mirjanu Radulovic,koja se svim srcem ovih vrelih mjeseci neumorno zalaze za svoje sadasnje i buduce ucenike ,stvarajuci im divne uslove za rad i ucenje u potpuno novom ambijentu,u renoviranim ucionicama i dnevnom boravku !!!

Leave a Reply