Ilustrovani strip Superzanatici kreiran za osnovnoškolce

U okviru projekta Alat za zanat, koji sprovodi Unija mladih preduzetnika  u partnerstvu sa udruženjem Roditelji kreiran je Ilustrovani-strip-SUPERZANATICI-1 kako bi se pomoglo osnovnoškolcima u izboru srednje škole i budućeg zanimanja.

Cilj ovog stripa je da im se pruže informacije o tome kako se od određenog zanata djeca mogu finansijski osamostaliti u budućnosti i koju srednju stručnu školu mogu da pohađaju kako bi naučili taj zanat.

Kroz projekat Alat za zanat 26 djece uzrasta od 12 do 15 godina, iz socijalno ugroženih porodica u Podgorici, koja učestvuju u programima podrške udruženja Roditelji, se tokom dvomjesečnih radionica upoznalo sa brojnim zanatima. Oni su na samom početku odabrali po dva zanata za koja su stekli nove vještine.

Ključni cilj projekta je razvijanje vještina za zanatski rad i povećanje motivacije za nastavak obrazovanja u srednjim stručnim školama kod djece iz socijalno ugroženih porodica na nivou Glavnog grada.

Održano je devet zanatskih radionica, koje su vodili mladi preduzetnici koji se bave zanatstvom, a članovi su Unije mladih preduzetnika, dok je posljednja, deseta radionica zakazana u ponedeljak, 22. jula.

U stripu je prikazano mnogo superzanatika, koji su nakon završene srednje stručne škole otvorili svoje zanatske radnje. Poseban akcenat jeste na motivaciji i ohrabrenju djece  da izaberu ono što vole i što odgovara njihovim interesovanjima, ali i potrebne informacije o zanatima i izboru srednje stručne škole.

Likovi u stipu su stvoreni po uzoru na članice i članove Unije mladih preduzetnika Crne Gore.

Ova publikacija izrađena je u okviru projekta Alat za zanat, koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja. Sadržaj ove publikacije, kao i nalazi prikazani u njoj, isključiva su odgovornost UMPCG i QQRIQ i ni na koji način ne odražava stavove Evropske unije (EU), Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Glavnog grada Podgorica.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply