Addiko banka donirala 7 kompjutera za program Učionica Družionica

Donacijom sedam kompjutera Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici i Nikšiću, Addiko banka je u ponedjeljak, 17. juna, obradovala djecu iz socijalno ugroženih porodica koja su uključena u program podrške obrazovanju i socijalizaciji Učionica Družionica, a koji ovo udruženje sprovodi skoro dvije godine.

Ova donacija omogućiće im da se, dok borave u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra upoznaju sa radom na računaru i njegovim prednostima.

Tokom posjete Igračkoteci i Razvojnom centru u Podgorici, predstavnici Addiko banke su se, pored druženja sa djecom i volonterima, upoznali sa dosadašnjim rezultatima programa i načinom rada.

Glavni izvršni direktor Addiko Bank AD Podgorica Christoph Schoen (Kristof Šon) kazao je da oni kroz program donacije nastoje da pruže podršku porodicama koje su osnov svakog društva.

“Ovo je još jedna u nizu akcija koje tradicionalno sprovodimo sa ciljem podrške socijalno najugroženijima kojima je pomoć potrebna. Addiko Banka sa posebnom pažnjom pristupa programima koji podrazumijevaju brigu o djeci bez roditeljskog staranja i onima koji su materijalno ugroženi. Zadatak svih nas je da najmlađima pružimo bezbrižno djetinstvo koje će im biti osnov za bolju budućnost”, kazao je Schoen.

Koordinator za socijalnu podršku udruženja Roditelji Biljana Popović kazala je da im je ova donacija veoma značajna kako bi pružili još kvalitetniju podršku djeci.

“Djeca koja kod nas dolaze, kod kuće nemaju priliku da se, kao njihovi vršnjaci upoznaju sa mogućnostima interneta i računara. Donacija ih je veoma obradovala i jedva čekaju da počnemo sa radionicama informatike. Izuzetno smo zahvalni Addiko banci što je od samog početka sa nama kroz finansijsku podršku i donacije, dijeleći našu viziju da sva djeca imaju iste mogućnosti za obrazovanje”, kazala je Popović.

Program Učionica Družionica se realizuje svake subote, dok traje školska godina, u Igračkoteci i Razvojnom centru i organizovana je u tri smjene od po tri sata što znači da su djeca podijeljena u tri grupe. Tokom ta tri sata volonteri sa djecom uzrasta od šest do 14 godina vježbaju školsko gradivo sa kojim djeca imaju poteškoće. Pored toga djeca učestvuju u raznim kreativnim, edukativnim i psihološkim radionicama, igraju se i druže.

Program Učionica Družionica realizuje se uz finansijsku podršku privatnog sektora – kompanije Next auto i Addiko banke.

Svi koji žele da podrže relizaciju programa radeći sa djecom, pripremajući hranu i poslastice, osvježenja, organizujući izlet za djecu ili na neke druge načine, mogu da se jave udruženju Roditelji putem maila [email protected] ili na broj telefona 020 22 10 00.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply