U Herceg Novom za treće dijete 300, blizance hiljadu a za trojke 3.000 eura

Foto: Ilustracija

Opština Herceg Novi će ubuduće roditeljima novorođenih blizanaca davati jednokratnu naknadu u iznosu od 1.000, roditeljima trojki 3.000 eura, dok će za treće dijete roditelji dobiti 300 eura, a u skladu sa Odlukom o pravima i uslugama iz socijalne i dječije zaštite, koja je usvojena na sjednici Skupštine opštine.

Iz Opštine Herceg Novi podsjećaju da je od početka 2018. godine svojim građanima za svako novorođeno dijete uručuju simboličan poklon od 100 eura.

Prema riječima sekretarke za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić, roditelji sa prebivalištem u Herceg Novom koji dobiju blizance ili trojke će na Građanskom birou ispuniti formular i, uz dostavljenu potrebnu dokumentaciju, vrlo brzo ostvariti prava garantovana Odlukom.

“Vjerujem da će roditelje koji dobiju blizance ili trojke obradovati ova pomoć u prvim danima kada bebe dođu, što je svakako novina i pozitivan iskorak kada je socijalna politika Opštine Herceg Novi u pitanju”, kazala je Samardžić i napomenula da je Odlukom predviđena i novčana pomoć od 300 eura za treće dijete, kao mali simboličan stimulans povećanju nataliteta u tom mjestu.

Ona je kazala je i da usvojena Odluka predstavlja pravni akt koji po prvi put definiše sva ona prava i usluge iz oblasti dječije socijalne zaštite u Opštini Herceg Novi za koje se lokalna samouprava opredijelila da u kontinuitetu dodjeljuje svojim građanima, a suštinski predstavlja regulisanje socijalne politike i pravca kojim je Opština usmjerena.

“Opština je i do sada pomagala svoje građane, a nastaviće to da radi i ubuduće”, poručila je Samardžić.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Bravo.
    Ja sam pre 12 godina dobila blizance, glavni grad mi je upatio samo naknadu redovnu za jedno dijete.Stim sto sam im dostavila dokumentaciju za dvije bebe.
    Njihovo objašnjenje je bilo da je jedna trudnoća i jedan porođaj.
    Eto u takvoj družavi živimo.

Leave a Reply