Danas počela kampanja Pojas za sve, trajaće do kraja mjeseca

Foto: Ilustracija

Policija od danas pa do 30. juna sprovodi kampanju Pojas za sve, a u cilju podizanja svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima kao i auto sjedišta za djecu mlađu od pet godina tokom vožnje, što predstavlja zakonsku obavezu.

Kampanju sprovode službenici Uprave policije – Sektora policije opšte nadležnosti u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore.

Pojas za sve, kako je saopšteno iz Uprave policije, je kampanja koja ima preventivni i represivni cilj djelovanja i sastoji se od preventivno-edukativnog dijela i primjene represivnih mjera.

“Policijski službenici će tokom trajanja kampanje podijeliti 15.000 flajera učesnicima u saobraćaju dok će se represivne mjere odnositi na evidentiranje prekršaja nekorišćenja sigurnosnih pojaseva i prevoza djece mlađe od pet godina van bezbjednosnog sjedišta. Važno je reći da se korišćenjem sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje rizik po život putnika za 50 odsto”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, kampanja će trajati do 30. juna.

“Nakon završetka kampanje saobraćajna policija će analizirati rezultate postignute u periodu njenog sprovođenja koji će biti uzeti u obzir prilikom daljeg planiranja i sprovođenja aktivnosti na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply