Održan trening za tim SOS Roditeljske linije: Komunikacija u toku i nakon razvoda

Savjetnici na SOS Roditeljskoj liniji i članovi stručnog tima udruženja Roditelji su na obuci održanoj u petak, 10. maja, pod nazivom Komunikacija u toku i nakon razvoda, imali priliku da usvoje osnovna znanja i vještine o adekvatnim načinima komunikacije sa djecom.

Obuku koju je organizovalo udruženje Roditelji vodila je Darija Petović Bambur, savjetnica u psihoterapiji, a poseban osvrt bio je na to kako savjetovati roditelje koji prolaze kroz proces razvoda, da na najbolji način prevaziđu konfliktne odnose.

Na ovaj način, edukacijom savjetnika i ostalih članova Udruženja, dodatno se ojačava sistem pružanja informacija i u okviru SOS Roditeljske linije o važnim pitanjima u vezi procedura u toku razvoda, te perioda nakon razvoda, a u cilju obezbjeđivanja adekvatne podrške i pomoći roditeljima koji kroz ovaj proces prolaze.

Od sada, pored psihološke i savjetodavne podrške, roditelji mogu dobiti i besplatan pravni savjet pravnika svakog četvrtka u periodu od 17 do 20 sati pozivom na broj Roditeljske SOS linije 080 888 888.

SOS Roditeljska linija je besplatan, anoniman i povjerljiv servis za roditelje. Pozivom na broj 080 888 888, koji je besplatan za pozive iz svih mreža i iz svih gradova i dostupan radnim danima u terminu od 16 do 20 sati, roditelji mogu razgovarati sa stručnim licima o svim nedoumicama i poteškoćama koje imaju, a tiču se razvoja i vaspitanja djece. Pored toga, roditeljima kojima je potrebna pomoć oko rješavanja problema sa kojima se susrijeću u procesu i nakon razvoda braka, je na raspolaganju i Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama svakog četvrtka, u periodu od 18 do 20 sati.

Obuka za savjetnike i stručni tim organizacije dio je projekta Zaštita djece kroz mirno rješavanje brakorazvodnih sporova, koji udruženje Roditelji realizuje uz podršku Ministarstva pravde.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply