Akcijom Osmijehom oboji dom do boljih uslova za tri generacije

Društveno odgovorna akcija Osmijehom oboji dom 2019. nastavljena je uređenjem doma penzionerke koja živi u dvospratnoj kući na Starom aerodromu.

Ona danas u toj kući živi sa unukom i kćerkom. Jedini izvor prihoda im je njena penzija, koja, kako kaže, nije dovoljna za školovanje djevojčice koja je u trećem razredu osmovne škole, kao i za sve ostalo što je potrebno za normalan život.

Na vrata njihovog doma zakucala je ekipa akcije Osmijehom oboji dom jer su odmah znali da treba da pomognu čim su dobili informaciju o baki koja vodi brigu i podiže unuku od svoje skromne penzije.

“Njihova kuća je u solidnom stanju i prilično je velika, ali upravo to može da bude poseban teret u uslovima kada se nema dovoljno novca za održavanje. Zato smo odlučili da im pomognemo da imaju kvalitetnije i ugodnije uslove boravka“, kazali su iz firme Boje i lakovi Kameleon koja organizuje akciju.

Ovaj dom je drugi koji se adaptira u sklopu ovogodišnje akcije koju uz podršku kompanije Maxima iz Lučana organizuju Boje i lakovi Kameleon.

„Mnogo nam znači što će ovi ljudi da nam pomognu“, kaže Slobodanka i dodaje da već dugo nijesu ni okrečili, a objašnjava da su kuću napravili u vremenu kada se bolje živjelo ali je novo vrijeme donijelo novu realnost i breme.

U njenom domu je ofarbana stolarija, sanirana su oštećenja na zidovima i plafonima, popravljeno je predsoblje, ogletovani su zidovi koji su bili oštećeni, okrečen je čitav stan… ava osiguranje im je doniralo novi frižider kako bi zamijenili postojeći koji nije dobro radio, a bio je star preko tri decenije. Od Mulitikoma su dobili smart telefon, dok su učenici Osnovne škole Oktoih prikupili garderobu i školski pribor. Kompanija Beorol obezbijedila je alat za izvođenje radova.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply