Od danas se ograničavaju sadržaji neprikladni za djecu

Foto: Ilustracija

Operatori medija u Crnoj Gori od danas su dužni da za programske sadržaje koji mogu štetiti fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika, u periodu od 6 do 23 sata, aktiviraju mjere roditeljske kontrole, odnosno uvedu obavezno pinovanje tih sadržaja, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije (AEM).

“Ukoliko ne budu adekvatno ispunjavali ovu obavezu, operatori će morati da, u periodu od 06 do 23 sata, pinuju cijeli TV program, a ne samo programske sadržaje”, poručuju iz AEM-a.

Objašnjavaju da se te mjere odnose isključivo na programe koji se distribuiraju u osnovnom paketu.

“Agencija za elektronske medije izražava uvjerenje da će operatori dosljedno primjenjivati propisane mjere i da će na taj način doprinjeti unapređenju zaštite maloljetnika od neprimjerenih sadržaja”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, od danas su operatori dužni da sve TV emitere iz Crne Gore koje distribuiraju, u katalogu programa rasporede, odmah nakon programa RTCG-a, prema definisanim prioritetima.

“Navedena mjera predstavlja unapređenje pristupačnosti sadržaja posvećenih događajima iz Crne Gore odnosno boljoj informisanosti građana kroz obezbjeđivanje lakše dostupnosti programa registrovanih u Crnoj Gori u ponudi operatora”, navodi se u saopštenju AEM-a.

Izvor: Portal Analitika

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Ograničavaju se sada, kada se djevojčice slikaju gole a dječaci postaju silovatelji. Evo nam farma i veliki brat i svi rijaliti ušli u kuće a oni sada ukidaju neprikladan program. Bruka, al nije kasno ni sada da ove mladje generacije makar ne budu devijantne

  2. Ne znam koliko je ovo tacno. Posto su tako mediji objavili da ukidaju gledanje rijaliti programa u CG a rijaliti i dalje i to vise od 6 sati dnevno.
    Tako da vise ne verujem nista. To jedino mi roditelji da ogranicimo, a sto ce ostali , i mediji to nikako ne verujem.

    • Ivana Pantovic dok ne dodu unucici nemam problem ,odrasla su mi djeca😊 djeca ako im ne kontrolisete internet imaju sve i vise tu skoro sam pisala da njih tv kablovska ne interesuje.

  3. Možemo mi kući zabraniti, ali će dijete otići kod druga dje je na izvolte sve što je degutantno, pa će izaći napolje dje svi imaju mob tel i mogu da glefaju šta im volja. Nemoguće je zabraniti

  4. Dzaba se ograničavaju kanali, ograničiti roditelje koji takav program gledaju sa svojom djecom. I taj i muziku koju im puštaju. Da dijete od 6 god pjeva “gram kokaina” a drugo pored njega “10 ljutih gusara” godinu mladje. Ko ih je naručio? Koja je razlika? Mi smo im uzor i uputnica u sve, ne TV program. Mi gledamo oni gledaju. Mi krojimo oni postaju kreacija. Kraj priče.

    • Ivana Cukic tačno tako. Moje kćerke dva dana bile u vrtiću (predškolsko) i dođoše pjevajuci “a meni se pije samo limunada…” Ja jedva čula negde usput tu pjesmu, a one iz vrtića od riječi do riječi!

  5. Nije sporno da se sve nosi iz kuce, ali sta da se radai kad se dijete rodi u lošoj kući. Ono nije biralo roditelje a oni nemaju kapaciteta da ga odgajaju kulturno i dobro. Šta onda? Sudeći po većini ništa. Ali nije, tu treba sistem da uzme stvar u svoje ruke.

Leave a Reply