Profesor danilovgradske gimnazije učenicima objasnio ljubav kroz matematiku

Profesor matematike Milan Rosandić ne prestaje da očarava učenike, a ovih dana je na vrlo kreativan i inspirativan način predstavio đacima ljubav kroz matematičke formule.

Nakon što je iz OŠ “Pavle Rovinski”, prešao u danilovgradsku gimnaziju“Petar I Petrović Njegoš”,tradicija iznaneđanja učenika se nastavila.

Ambijent koji je vladao u odjeljenju I4, pomogao je da se linearne funkcije lako savladuju i dugo pamte.

Učenici su na samom početku časa govorili misli znamenitih ljudi i saopštavali svoje lične utiske na temu čemu nas matematika uči i za šta nam je u životu potrebna. Zaključili su da učiti matematiku – možeš ako hoćeš, zato nikad ne odustaj”, saopšteno je uz danilovgradske gimnazije.

BOJA LJUBAVI

BOJA LJUBAVI

Gepostet von Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš" am Donnerstag, 14. Februar 2019

Uslijedilo je kratko podsjećanje na istoriju matematike, odnosno na uvođenje pojma funkcije, na filozofe i matematičare -Lajbnica i Dekarta.

Dvoje učenika uradilo je zadatke čije je konačno rješenje VOLIM/TE i grafik u obliku srca, uz zvuke melodije „broj π”. Uslijedio je grupni rad na zadacima nakon čega su predstavnici grupa prikazali i obrazložili svoja rješenja.

Kako ni jednog trenutka ne bi zaboravili da je ljubav najvažnija, učenici su prisutnima podjelili medena srca sa svojim omiljenim matematičkim formulama i simbolima, a svom profesoru poklon i poruku.

Izvor: Kolektiv

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply