Osnovac napravio svoj sajt i igrice

Učenik šestog razreda OS “Štampar Makarije”, Nikola Pejović, zahvaljujući svom umijeću, talentu i trudu uspio je da napravi sajt sa igricama koji je sam kreirao i pokrenuo.

Njegov sajt dzonikastorm.com aktivan je već godinu i na njemu se nalazi 11 igrica koje se mogu igrati besplatno.

“Prvo sam bio na kursu programiranja gdje me je moja nastavnica Biljana Popović naučila da programiram. Sad sam to počeo da radim i kući, i tako sam došao na ideju da napravim igrice i svoj sajt”, kazao je Nikola.

Iako nekom ko nije u svijetu programiranja izgleda komplikovano napraviti igricu, za Nikolu to i nije tako teško.

“Postoji jedan program Scratch u kojem ja pravim sam kod. Kod nije kao uobičajen da pišemo nego je to kao puzzla pa slažemo. Tako je onda to jednostavnije da se napravi”, pojasnio je Nikola.

On je zahvaljujući svojim idejama i znanju do sada napravio 11 igrica koje njegovi drugari i ostali posjetioci sajta vrlo rado igraju.

“Po meni je najbolja Superman, to mi svi kažu i u školi. U toj igrici postoji jedan lik koji se puca sa paucima ali ima tri života pa ne smije da umre”, kaže Nikola.

Odličan je učenik, trenira košarku i ide na kurs robotike. I pored puno obaveza koje u školi i na vanškolskim aktivnostima Nikola sve stiže uspješno da obavi.

“Ujutro kad se ustanem obično tad učim, zatim odem u školu pa kad se vratim iz škole malo programiram zatim odem na trening”, kazao je on.

Nikola kaže da će ostati u svijetu kompjutera ali i da će uz to igrati košarku.

Već priprema nove projekte a kako je najavio uskoro će se na njegovom sajtu naći i jedna trkačka igrica.

Izvor: RTCG

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply