Tereti se za teško ubistvo u pokušaju, ranije zlostavljala sedmogodišnjeg sina

Žena koja je osumnjičena da je izbola svog sedmogodišnjeg sina tereti se za teško ubistvo u pokušaju jer je, prema tvrdnjama svjedoka, dijete zlostavljala ranije.

Njoj je zbog ovoga određen pritvor, a dijete se sada nalazi na sigurnom. Osumnjičena je tokom saslušanja negirala krivicu i tvrdila da se dijete samo povrijedilo.

FOS saznaje da je širi krug ljudi, prije nego se desio pokušaj ubistva djeteta, znao za nasilje nad njim, koje je navodno vršila majka.

Naime, svjedokinja A.J. je tužiocu u Višem državnom tužilaštvu, koji vodi istragu u ovom slučaju, kazala da je krajem septembra čula od sestre da je jedno dijete koje živi u jednom mjestu na području opštine Cetinje došlo u školu isprebijano i da mu je te povrede nanijela majka o čemu je direktorica obavijestila Centar za socijalni rad Cetinje.

Ona je 4. decembra prošle godine, nakon što je saznala za pokušaj ubistva, pozvala policiju i iznijela sumnju da je to učinila njegova majka jer je i ranije maltretirala sina zbog čega je prijavljivana Centru za socijalni rad u Baru.

I direktorica škole koju dječak pohađa, je kazala tužiocu da 31. oktobra 2018. dječak nije došao u školu, a njegova majka joj je poslala SMS poruku da on ima modricu na licu, da ga nije ona tukla, već se potukao sa nekom djecom, ali da je to opravdanje njoj bilo sumnjivo, posebno jer je dječak nakon toga ispričao učiteljici nekoliko verzija događaja, pa su o svemu obavijestili školskog psihologa.

I socijalna radnica u Centru za socijalni rad Cetinje je kazala na saslušanju da je upoznata da je ovo dijete jednom prilikom došlo u školu sa modricama.

Upravo zato što je dijete, prema izjavama svjedoka, prethodno zlostavljala, majci se na teret ne stavlja pokušaj „običnog“ ubistva, već pokušaj teškog ubistva.

Ona se sumnjiči da je pokušala da liši života dijete, na način što ga je više puta ubola nožem u predjelu vrata, grudnog koša i natkoljenice.

Pritvor joj je određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Izvor: FOS Media

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply