Uručene nagrade iz Fonda za kvalitet i talente

Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente uručene su danas najboljima iz oblasti obrazovanja, na svečanosti u podgoričkoj Gimnaziji „Slobodan Škerović“ kojoj je prisustvovalo oko hiljadu i po zvanica.

Svečanoj dodjeli skoro 500 nagrada nastavnicima i učenicima iz 23 opštine prisustvovao je i premijer Duško Marković, kao i ministri, poslanici, predstavnici diplomatskog kora, sudske vlasti, obrazovnog sistema i drugi. Predsjednik Skupštine, premijer i ministri sporta i zdravlja napustili su svečanost nakon oko 20 minuta.

Ministar Damir Šehović je rekao da nije riječ o novcu, niti o najmanje pola miliona eura koliko će Ministarstvo svake godine izdvajati za tu namjenu, iako, kako je naveo, to nije zanemarljiv dio nagrada.

“Riječ je o tome da vam danas govorimo da nije tačno da nijeste dovoljno dobri. Naprotiv! Odavde šaljemo poruku svima da vaš trud ova država cijeni, da vaše napore vrednuje. I što je najvažnije, da se vašim rezultatima diči“, poručio je Šehović.

On je kazao da mu to ne dozvoljava da osnivanje Fonda za kvalitet i talente, niti bilo koji drugi uspjeh u prethodne dvije godine, pretenduje predstaviti kao bilo šta, do kao dostojan doprinos onome što je imao čast da kao ministar prosvjete dobije u nasljeđe.

On je poručio dobitnicima da su u Ministarstvu ponosni što ih imaju u svom okruženju.

„Što učite našu djecu i bivate im više od nastavnika. Što radite na sebi i iznova i iznova pobjeđujete svoje slabosti. I pravimo ovaj događaj u čast vas, pet stotina nastavnika i djece, i 125 škola iz kojih dolazite“, kazao je Šehović.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Fond za kvalitet i talente osnovan prošlogodišnjom obrazovnom reformom.

Izvor: Mina

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply