Roditeljska SOS linija od danas je prvi licencirani servis udruženja Roditelji

Udruženje Roditelji od danas ima licencirani servis – SOS Roditeljsku liniju, čime je postalo treće nevladino udruženje u Crnoj Gori koje je dobilo licencu za obavljanje djelatnosti socijalne i dječije zaštite.

Licenca je izdalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja na šest godina.

“Licenca je dokaz da je servis koji razvijamo dvije godine i zvanično prepoznat po kvalitetu, a ona nas obavazuje da taj kvalitet održavamo i unaprjeđujemo u narednom periodu. Ona je kruna svog našeg truda i zalaganja koje smo posvetili obezbjeđivanju servisa i usluga posebno iz oblasti  socijalne i dječije zaštite”, kazala je koorinatorka programa u Udruženju Roditelji, Lepa Žunjić.

Ona očekuje da će Udruženje Roditelji početkom naredne godine imati još jedan licencirani servis koji se odnosi na savjetodavne i socio-edukativne usluge za djecu i porodice koje su socijalno ugrožene.

Od jeseni dvije socijalne radnice Udruženja Roditelji – Katarina Čarapić i Tanja Ćirović imaju licencu za obavljanje poslova iz oblasti socijalne zaštite, a u toku 2019. godine planirano da još najmanje dva stručna radnika završe istu proceduru kod Zavoda za socijalnu i dječiju zaštitu. Ta procedura podrazumijeva da dobiju uvjerenje o položenom stručnom ispitu i sertifikat o uspješno završenoj obuci po akreditovanom programu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply