Posjetioci Žurkoteke donirali 500 eura, pribor i knjige

Posjetioci Novogodišnje humanitarne Žurkoteke donirali su 495 eura i uz to školski pribor i knjige, koje će Igračkoteka i Razvojni centar, čiji se rođendan slavio, iskoristi za rad sa djecom iz socijalno ugroženih porodica.

Udruženje Roditelji je uz podršku svog socijalnog preduzeća Kreativa Lab, kao i prethodne dvije godine, obilježilo rođendan Igračkoteke i proslavilo predstojeće praznike u nedelju 23. decembra, prvi put na otvorenom, ispred Biblioteke „Radosav Ljumović”, a u saradnji sa Glavnim gradom.

U toku dva sata programa sa djecom i roditeljima su se družili Žarko Žabac, Animatori Zabavljatori i Djeda Mraz, a bile su organizovane i kreativne radionice za pravljenje ukrasa i čestitki.

U okviru humanitarnog bazara posjetioci su mogli da kupe slatke proizvode, osvježenje i praznične ukrase iz Cik Cak Šnajderaja. U toku Žurkoteke stigla je posebna podrška od učenika IV3 iz OŠ “Radojica Perović” koji su sa učiteljicom Lidijom Zečević donijeli školski pribor i knjige za biblioteku. Sve prikupljene donacije biće podrška u radu sa djecom kojoj Udruženje pomaže u savladavanu školskog gradiva..

Na humanitarnom bazaru su bili u ponudi slatkiši iz radionica kolača i poslastičara Le Parisienne-a, Anin medeni kutak, Gusto e Sapore, Moya Sugar Art, Kolačarnica,  TortaLaIna, Pekara 3. Princa. U ponudi su bili i sokići iz Expo Commerce-a. Za posjetioce je bila obezbijeđena Moya voda, a Biobella i Plasmon bili su posebni pokloni kojima je Djeda Mraz obradovao mališane.

I ove godine fotografi Jovana&Đorđe su podržali Žurkoteku i fotografisali atmosferu, dok je Congress travel obezbijedio ozvučenje.

Biblioteka igračaka, Igračkoteka i Razvojni funkcionišu od decembra 2015. Samo u toku ove godine, tačnije do novembra, u Igračkoteci i Razvojnom centru organizovano je čak 177 kreativno-edukativnih radionica koje je realizovalo 79 radioničara volontera dok je 490 porodica učlanjeno u Biblioteku igračaka koja trenutno u svom fondu ima 1966 igračaka i knjiga. U okviru Razvojnog centra, osim besplatnih radionica, organizuje se i pomoć u učenju za djecu iz socijalno ugroženih porodica. U okviru ovog programa 29 volontera pruža podršku u učenju za 68 učenika.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply