Naredne sedmice pjevamo, crtamo i pravimo novogodišnje ukrase

U poslednjoj sedmici ove godine Razvojni centar imaće tri kreativno edukativne radionice, namijenjene djeci različitih uzrasta. Osnovoškolci će razvijati svoje umjetničke sposobnosti, ali se i zabavljati praveći novogodišnje ukrase. Za predškolce smo pripremili zanimljive aktivnosti  uz novogodišnju muziku.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 24. decembra u 19 sati počinje kreativna radionica pod nazivom Novogodišnja nota  na papiru, koja je namijenjena djeci uzrasta  od 6 do 8 godina.

Kako se bliži kraj godine, osim zabave djeca očekuju i opuštanje, što ćemo pokušati da im obezbijedimo dok se budu prepuštali zvucima klasične muzike. Na taj način razvijaće grafomotoričke sposobnosti i kreativnost. Zapravo, vibracije zvuka djeluju na sve procese u mozgu i zajedno sa crtanjem razvijaju desnu hemisferu, vježbaju  vizuelnu pažnju , intuiciju… Cilj radionice je povezivanje dvije umjetničke discipline koje svojom korelacijom dovode do razvoja cjelovite ličnosti, I sve to u novogodišnjem duhu. Radionicu vodi akademska slikarka Ksenija Škerović Kaluđerović, a broj mjesta je ograničen na 10.

U srijedu 26. decembra u 19 sati počinje novogodišnja muzička radionicu pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koju realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od tri do šest godina.

U duhu novogodišnjeg raspoloženja, koje nam nikako ne može proteći bez muzike, djeca će na ovoj radionici učiti pjesme koje će rado pjevati tokom praznika. U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 27. decembra od 19 sati organizujemo  kreativnu radionicu pod nazivom Maštarija od papira, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Praznici su idealna prilika da dozvolimo djeci, da izradom personalizovanih ukrasa doprinesu kreiranju novogodišnje atmosfere u svojim domovima. Na radionici djeca će imati priliku da se zabave, ali i da naprave novogodišnje uspomene od papira i materijala iz domaćinstva čije kombinovanje stimuliše razvoj fine motorike i kreativnosti ali i nove vještine prilagođene tom uzrastu. Radionicu će voditi dekoraterka Kristina Kestner. Broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply