Vatrogasci spasili mačku, oduševili djecu

Službenici Službe zaštite Glavnog grada prije tri noći, osim hrabrosti, pokazali su i da imaju veliko srce, jer su sa drveta ispred stambene zgrade u Ulici Đoka Miraševića broj 5, spasili mačku. Njihov gest naišao je na oduševljenje najmlađih stanovnika kvarta.

“Djeca su se igrala ispred zgrade i vidjeli su kada se mačka, bježeći od psa, popela na drvo. Molili su me da zovem vatrogasce, ali sam ja mislila da oni neće izaći na teren. Kako su djeca bila uporna, ja sam pozvala vatrogasce i oni su za desetak minuta pojavili i sa drveta su skinuli mačku. To je za svaku pohvalu i uliva nadu da ćemo kao društvo postati bolji i posvećeniji”, ispričala je stanarka za Dan.

Komandir Službe zaštite Andrija Čađenović saopštio je da se prema svakom pozivu i zahtjevu građana odnose sa jednakom profesionalnom obavezom, bilo da je riječ o najtežim i najkomplikovanijim intervencijama spasavanja građana i njihove imovine, ili o nekim lakše i manje opasnim.

“Nije rijetkost da u želji da se pomogne izađemo iz okvira nadležnosti, a sve u cilju pomoći građanima i institucijama grada i države. Svakako nam prija svaka pohvala ovog tipa, koje su rijetke ali ipak smo svjesni da uživamo veliko povjerenje kod građana. Svi vatrogasci i Služba zaštite naravno, su na raspolaganju našim građanima, 24 časa svakog dana u godini”, poručio je Čađenović.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply