Istraživanje o govoru mržnje za roditelje, đake i nastavnike

Nevladina organizacija 35mm iz Podgorice u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice, sprovodi Istraživanje o iskustvima i stavovima o govoru mržnje na internetu za srednjoškolce, nastavnike i roditelje u okviru projekata Crna Gora bez mržnje 2018 koji je finansijski podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Upitnikom žele, kako kažu da ispitaju iskustva i stavove o govoru mržnje na internetu.

“Pripadnici pomenutih grupa će svojim odgovorima doprinijeti realnijoj procjeni trenutne situacije u njihovom okruženju kada je u pitanju ovaj oblik nasilja. Upitnik je anoniman i podaci će biti upotrijebljeni isključivo u naučne svrhe”, pojašnjavaju njegovi autori.

Upitnik za nastavnike: https://goo.gl/forms/J300o0RSRxpJqy7G3

Upitnik za roditelje: https://goo.gl/forms/htVkaBMnRV7AACDr1

Upitnik za srednjoškolce: https://goo.gl/forms/5nrDrnHKbUlxLie23

Aktivnosti i ciljevi projekta Crna Gora bez mržnje 2018 su u skladu sa Strategijom za mlade, kao i sa Nacionalnom kampanjom za suzbijanje govora mržnje na internetu kojom rukovodi Direktorat za mlade. Opšti cilj projekta je borba protiv govora mržnje na internetu putem izgradnje kapaciteta nastavnika i učenika kako bi stekli kompetencije potrebne da ih u virtuelnom i realnom svijetu prepoznaju i efikasno djeluju protiv ovakvog kršenja ljudskih prava.

Projektom se žele izgraditi kompetencije nastavnika i učenika u Beranama i Kotoru da prepoznaju i suprostave se nasilju i govoru mržnje u online i offline svijetu koristeći postojeće mehanizme u školi i lokalnoj zajednici.

Svi zainteresovani mogu do 30. novembra popuniti uputnik i doprineseti istraživanju. 

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply