Osumnjičen da je tukao maloljetnu kćerku i tjerao je da prosi

Podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.S. zbog sumnje da je petnaestogodišnju kćerku prisiljavao na prosjačenje.

Kako je saopšteno iz Uprave polcije (UP), otac je osumnjičen za trgovinu ljudima i za njim je raspisana potjernica, a djevojčica je smještena u sklonište i obezbijeđena joj je pravna zaštita.

Maloljetnica je identifikovana prije dva dana, a od nje je uzeta izjava. Nju je, navodno, otac tukao i tjerao da prosi, da bi potom od nje uzimao novac.

“Tokom preduzimanja mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela kao i da bi djevojčica bila adekvatno zbrinuta i da bi joj se obezbijedila pravna zaštita, kroz multidisciplinarni pristup, shodno standardima i operativnim procedurama, angažovani su Centar sa socijalni rad, ODT u Podgorici, VDT u Podgorici kao i Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima”, naveli su iz policije.

UP će, u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima i institucijama, nastaviti sa aktivnostima na rasvjetljavanju svih oblika trgovine ljudima i svih krivičnih djela i prekršaja povezanih sa prosjačenjem.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply