Viši sud potvrdio presudu: Sedam mjeseci zatvora jer je pretukao dječaka

Foto: Ilustracija

Presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Larise Mijušković-Stamatović, kojom je D.S. osuđen na sedam mjeseci zatvora zato što je pretukao dječaka na igralištu u naselju Park šuma Zagorič, postala je pravosnažna nakon što je potvrdio Viši sud.

On je, prema navodima presude, u aprilu ove godine počinio krivična djela protivpravno lišenje slobode i nanošenje teških tjelesnih povreda dječaku.

“Prvostepeni sud je potpuno i pravilno utvrdio činjenično stanje, a po nalaženju ovog suda, nasuprot navodima žalbe, predstavljenim dokazima utvrđeno je da je D.S. počinio krivično djelo za koje bio optužen”, navodi se u obrazloženju presude.

Dodaje se da su sve okolnosti koje utiču na visinu kazne utvrđene pravilno, pa je cijenjeno to što je optuženi lošeg imovnog stanja i otac dvoje djece.

Kao otežavajuću okolnost, kako se dodaje, sud je uzeo je obzir to što je D.S. i ranije osuđvan. U obrazloženju se navodi da je svim dokazima koji su predstavljeni tokom postupka, saslušanim svjedocima i vještacima, utvrđena njegova krivica.

Naime, on je u spornom trenutku bio sa svojim devetogodišnjim sinom, a incident se dogodio upravo kada su se dvojica devetogodišnjaka posvađala, nakon čega je dobio poziv od sina da dođe na to mjesto.

On je, prema navodima istrage, došao na igralište i počeo da udara dječaka. Nakon toga je pokušao da ugura dječaka u vozilo, u čemu je spriječen.

Izvor: Dnevne novine

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply