U subotu, 6. oktobra, jubilarno peto izdanje Info dana Stiže nam beba

Udruženje Roditelji i socijalno preduzeće Kreativa Lab obilježiće i ove godine Nacionalnu sedmicu promocije dojenja organizacijom Info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba.

U subotu, 6. oktobra, u centralnom atrijumu podgoričkog šoping mola Delta City, okupiće se renomirani stručnjaci iz oblasti zdravlja i porodične edukacije kao i predstavnici kompanija koje na crnogorskom tržištu nude proizvode namijenjene trudnicama, bebama, ali i ostalim članovima porodice koji se pripremaju za dolazak novog člana.

Za posjetioce Info dana i ovog puta biće organizovana različita tematska dešavanja, od predavanja do prezentacija proizvoda koji su im potrebni kada se beba rodi, ali i dok se pripremaju za roditeljstvo. Buduće mame i tate koji budu prisustvovali predavanjima i prezentacijama imaće priliku da čuju mnogo korisnih informacija, postavljaju pitanja, ali i da osvoje brojne nagrade koje će obezbijediti organizatori, u saradnji sa učesnicima Info dana i sponzorima. I ove godine glavna nagrada biće besplatan porođaj u privatnoj bolnici Codra.

Predavanja i prezentacije biće realizovani u saradnji sa stručnim licima iz oblasti koje su u fokusu interesovanja trudnica i porodilja: ginekolozima, pedijatrima, neonatolozima, psihoterapeutima, medicinskim i patronažnim sestrama. U toku predavanja, u direktnom kontaktu posjetilaca i predavača, biće razmjenjivani korisni savjeti o mnogobrojnim temama koje se odnose na ovaj važan period u životu svake majke i oca.
Teme koje će biti obuhvaćene ovogodišnjim programom Info dana su:
  • Trudnoća i porođaj: Procedure u porodilištu i odjeljenju akušerstva KCCG;
  • Trudnoća (ni)je drugo stanje: Iskustva mama i tata;
  • Matične ćelije;
  • Planiranje porodice/Zašto trudnoća nekada izostaje?
  • Kako njegovati bebu u prvim danima i godini;
  • Kako uspostaviti dojenje i šta očekivati na početku?
  • Podsticaj razvoja govora;
  • Rast i razvoj bebe u prvoj godini: Šta je važno znati?!
  • Odabir obuće i opreme za bebe i djecu;
  • Prilagođavanje na roditeljsku ulogu.
Posjetiocima Info dana, ali i ostalim posjetiocima šoping mola Delta City, u okviru sajamskog dijela Info dana, svoju ponudu i usluge predstavće firme i preduzetnici koji se bave uvozom, prodajom ili proizvodnjom proizvoda namijenjenih porodici, sa posebnim fokusom na proizvode namijenjene trudnicama i bebama. Posjetioci će se upoznati i sa ponudom agencija za dekoraciju dječijih proslava i radom fotografkinja specijalizovanih za porodičnu fotografiju i fotografisanje trudnica i beba.
Trudnice koje posjete Info dan imaće priliku da na pultu Doma zdravlja Podgorica izmjere krvni pritisak i nivo šećera u krvi kao i da se posavjetuju sa stručnim timom Škole za trudnice ove zdravstvene ustanove.
Učesnici jubilarnog petog Info dana Stiže nam beba su: Kids Land, HiPP, Chicco, Tosama, SebaMed, BENU, Ogirinalna Pavlovićeva mast, Glosarij, Tea Medica, Tommee Tippee, Mustela, Bio Save, 8 red, Medela, Suavinex, Cosmetics, Expo Commerce, Frosh, Flory, Colgate, Dekoracije Ivana, Party Time, Aida Dizdarević Photography, Maja M Photography, Privatna medicinska ustanova Codra, Škola za trudnice Doma zdravlja Podgorica, Savjetnice za dojenje udruženja Roditelji, SOS roditeljska linija i Cik Cak šnajderaj.
Partneri udruženja Roditelji i socijalnog preduzeća Kreativa Lab, u organizaciji i realizaciji događaja, su šoping mol Delta City, Klinički centar Crne Gore i Dom zdravlja Podgorica.
SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply