Psihološka radionica za bake i djedove u Razvojnim centru u utorak

U utorak 2. oktobra  sa početkom u 18 sati Udruženje Roditelji organizuje psihološku radionicu za bake i djedove u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra, povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Ljubav koju bake i djedovi gaje prema unucima, veliko iskustvo I znanje koje imaju veoma su važni u njihovom odnosu prema djeci. Niko tako lijepo ne zna pričati priče kao oni, prepričavati svoja anegdotska iskustva sa svojom djecom, sve njihove nestašluke I lijepe primjere. Njihova ljubav prema unucima je velika, ali njihova uloga u vaspitavanju i osamostaljivanju djece je prilično umanjena u odnosu na ranija vremena. Zašto su privilegovana djeca koja imaju mogućnost da ih čuvaju bake i djedovi I šta su manje dobre strane toga? U slučaju razvoda roditelja, koliko su uključeni  bake i djedovi u vaspitanje djece, da li je u redu u tim I drugim kriznim situacijama prepustiti djecu bakama i djedovima ? O ovim i mnogim  drugim temama svi prijavljeni učesnici imaće priliku da razgovaraju sa psihološkinjom Zoricom Minić.

Ova radionica je završna aktivnost projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji smo realizovali  u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mail [email protected] ili broj telefona 020 22 10 00.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply