Fenix obilježava Zlatni septembar u petak i subotu u Herceg Novom

Udruženje roditelja djece oboljele od kancera Fenix Crna Gora prvi put zvanično obilježava septembar kao Zlatni mjesec – mjesec nade i podrške za djecu i adolescente koji se liječe od raka, i to aktivnostima u Herceg Novom narednog petka i subote.

U petak, 21. septembra, u 19 sati zgrada Opštine Herceg Novi i Sat kula biće osvijetljene zlatnom bojom koja je boja snage, hrabrosti, istrajnosti, simbol djece koja se liječe od raka.

“Smatramo da je ovo sjajan način da budemo dio globalne inicijative te će zgrada Opštine Herceg Novi i Sat kula svijetliti u zlatnoj boji u petak”, objašnjavaju iz Fenixa.

U subotu, 22. septembra, na Trgu Nikole Đurkovića od 9 do 13 sati, djeliće zlatne vrpce i zlatne baloni, kao i informativni flajeri Rano prepoznavanje simptoma bolesti.

Svakog septembra Internacionalna zajednica za borbu protiv dječijeg raka pokreće globalnu kampanju #LightUpGold (#ZasvijetliZlatno) sa pozivom da se zlatno osvijetle zgrade, mostovi, spomenici i slično.

Iz Fenix-a pozivaju ljude da se pridruže kampanji tako što će se fotografisati pored zlatno osvijetljenih institucija i fotografije postaviti na svoje Facebook i Instagram naloge sa hashtagom #LightUpGold #ZasvijetliZlatno u znak podrške djeci koja se liječe od kancera.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply