Roditelji ne odustaju – neće slati djecu u Sutorinu

Nema pomaka u rješavanju problema preseljenja djece iz područnog odeljenja u Igalu u područno odeljenje škole u Sutorini ni nakon posljednjih sastanka predstavnika roditelja sa direktorom OŠ „Dašo Pavičić“.

Obje strane ostale su pri ranijem stavu – uprava škole da djeca iz bezbjednosnih razloga moraju da pređu u Sutorinu, a roditelji da ostanu u Igalu.

Direktor Branislav Krečković kazao je za Radio Herceg Novi da uprava škole isključivo radi u interesu učenika i u skladu sa zakonom uz obavezu da organizuje nastavu kako smatra najcjelishodnijim i najbezbjednijim.

S druge strane roditelji su nezadovoljni i ne pristaju da djeca putuju u Sutorinu, a prema riječima Alme Avdić nastaviće da se bore jer smatraju da nakon 20 godina obećanja djeca iz Igala zaslužuju školu.

“Ništa konkretno nismo dogovorili. Direktor škole i dalje  insistira na preseljenju. Roditelji su izgleda prepušteni u ovoj borbi sami sebi i tako ćemo se dalje prema ovom problemu odnositi. Obratićemo se Ministarstvu prosvjete a onda u dogovoru zauzeti stav o predstojećim koracima”, kazala je Avdić.

Školu u Igalu pohađa 240 djece raspoređenih u 10 odeljenja, od ukupno 1.346 koliko je upisano ove godine u OŠ “Dašo Pavičić”.

Zbog prebukiranosti matične škole za djecu iz Igala nema mjesta na Toploj, a po mišljenju uprave, područno odeljenje u Sutorini u kojoj je upisano 18 djece, ima sve uslove za kvalitetno organizovanje nastave.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply