Ljekari ponovo odlažu zatvorsku kaznu

Foto: Vijesti/Savo Prelević

Četvoro ljekara bjelopoljske bolnice, koji su pravosnažno osuđeni na po godinu dana robije, drugi put odlažu izvršenje zatvorskih kazni zbog bolesti. Njih troje neće ići u zatvor prije 20. oktobra, dok je za četvrtog postupak odlučivanja u toku.

Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević su, prema presudi, krivi za infekciju pet beba u novembru 2014. godine od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru u Podgorici.

Roditeljima inficiranih beba je neshvatljivo kako to da su sva četiri ljekara bolesna u isto vrijeme i pitaju se koji im to ljekari daju lažnu dokumentaciju, jer, kako kažu, neke od njih sreću kako šetaju po gradu.

Poslije prvog odlaganja krajem maja, trebalo bi da se do sredine avgusta svi nađu u zatvoru, a nove zahtjeve su podnijeli krajem jula i početkom avgusta.

“Za osuđene Tomislava Jeremića, Zvonka Puletića i Jelu Cimbaljević je nakon provedenih vještačenja od strane vještaka medicinske struke donesena odluka o odlaganju izvršenja kazne i to do dana 28. oktobra (za osuđene Jeremića i Puletića), odnosno do 20. oktobra (za osuđenu Cimbaljević), dok je postupak odlučivanja za osuđenu Tahirović u toku”, piše u odgovoru predsjednika Osnovnog suda Radula Pipera.

Roditelj Eldin Salemović je kazao da su u razgovoru sa predsjednikom Osnovnog suda saznali da su ljekari zatražili novo odlaganje robije, za šta su priložili medicinsku dokumentaciju.

Drugi roditelj Predrag Karišik je istakao da sumnjaju da ljekare štiti vrh Demokratske partije socijalista (DPS), predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i ministar pravde Zoran Pažin.

“Ogorčeni smo ovakvim ponašanjem države koja ne poštuje sopstvene sudske odluke i dozvoljava ljekarima odlaganje, koje može trajati u nedogled. Nije nam jasno koja je razlika od oca koji je ubio svoje dijete u Podgorici, majke koja je bacila dijete u rijeku, ili bilo koji drugi osuđenik i zašto za ljekare važe posebna pravila, mimo zakona”, naveo je Karišik.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Da imaju ista ljudsko u sebi, sami sebe bi osudili i odlezali kaznu , bar na taj nacin da pokazu i dokazu kajanje, al ovo je neoprostivo i od njih i od drzave koja ne sprovodi pravdu!! I jesu bolesni i truli…nisam za nasilje ali Ausvic bih za ovakve i zbog nesavjesnog rada i ponasanja!! Sramota i grijeh !!

Leave a Reply