Istog dana stigla djeca i upotrebna dozvola

Novi vrtić “Dragan Radulović” na Starom aerodromu u ponedjeljak je primio prve mališane, a i dobio upotrebnu dozvolu.

Oni su ranije predali zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole, ali su ih iz Ministarstva održivog razvoja odbili jer nijesu dostavili potrebnu dokumentaciju.

Odmah sledećeg dana, 29. avgusta Ministarstvo je sve neophodno dostavilo i dozvola je, kako je kazala PR Ministarstva prosvjete Milica Lekić, izdata u ponedjeljak.

“Izvještaj o tehničkom prijemu, kao suština procesa izdavanja upotrebne dozvole takođe je postojao, te je današnje formalno izdavanje dozvole bilo samo proceduralno pitanje”, kazala je Lekić.

I ovaj septembar u vrtićima obilježile su prebukirane učionice. Skoro u svakom vrtiću broj djece u odnosu na normu duplo je uvećan. Tako je recimo novi vrtić “Dragan Radulović” na Starom aerodromu, umjesto 360 mališana upisao njih 780.

Vuk Stanišić, direktor JPU „Đina Vrbica” potvrdio je da je upisano duplo više djece u vrtićima, ali i da postoji rasterećenje u odnosu na prošlu godinu.

“Stari aerodrom je veliko naselje i zbog toga je toliko djece upisano u novi vrtić. Izgradnjom ovog vrtića dobili smo rasterećenje recimo u vaspitnoj jedinici “Đina Vrbica” i “Jelena Ćetković” za po 200 djece, dok je osjetno rasterećenje i u drugim vrtićima. Međutim, za 1.000 mališana više je upisano u našu ustanovu nego što je to bilo prošle godine”, rekao je Stanišić.

Roditelji zamjeraju jedino to što u jednom dijelu nije završena rekonstrukcija Cvjetne ulice pa su primorani da dio puta do vrtića prolaze preko gradilišta. Ivana Boljević kaže da treba napraviti dobar prilaz za auta.

“Poteškoća ima kada se prelazi ulicom zbog radova i nije baš lijepo napravljen prilaz za auta da mogu da se parkiraju, vjerovatno zato što su još u toku radovi. Inače, vrtić je sjajan, učionice su baš velike, prezadovoljni smo zaista. Što se tiče moje djece, jedan ima godinu, jedan pet godina i svidjelo im se”, kaže Boljević.

Sa njom se slaže i Jovana Jovanović, koja kaže da je zadovoljna vrtićem, ali ne i radovima koji isuviše dugo traju.

“Moje dijete je zadovoljno, prvi dan je plakala kao i svi koji dođu u vrtić. Ja sam zadovoljna, super su učionice, čiste su. Ova ulica što se radi je baš loša. To se baš dugo radi. Živim blizu, ali moram da obilazim ulicu, ne možemo proći drugačije”, navodi Jovanović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. A zna li iko do kad ce raditi ulicu ( kao Skadar na Bojani) sramota ljudi prave autoputeve, premoste planine a ovdje kod nas jednu ulicu od 700 metara rade pola godine pa sramota

Leave a Reply