Nema ukidanja pritvora za ženu koja je ubila četvoromjesečnog sina

Foto: Vijesti/Savo Prelević

Vijeće sudija Apelacionog suda odbacilo je kao neosnovanu žalbu odbrane E.K., optužene da je krajem juna ubila svog četvoromjesečnog sina, bacivši ga u Plavsku rijeku, da se u daljem postupku brani sa slobode.

“Prvostepeni sud je pravilno utvrdio da je okrivljena E.K. osnovano sumnjiva da je izvršila krivično djelo teško ubistvo (iz čl.144 st.1 tač.6 KZ CG) za koje krivično djelo je propisana kazna zatvora od 10 godina ili dugotrajna kazna zatvora, te je ispunjen prvi objektivini uslov za produženje pritvora ovom okrivljenom.U konkretnom slučaju prvostepeni sud pravilno nalazi da postoje teške okolnosti djela, koje navedenom krivičnom djelu koje se okrivljenoj E.K. stavlja na teret, daju karakter posebno teškog sagledano kako kroz način izvršenja, tako i kroz nastupjelu posljedicu”, navodi se, pored ostalog, u obrazloženju vijeća sudija Apelacionog suda.

Apelacioni sud posebno je, donoseći odluku, cijenio način izvršenja krivičnog djela.

“Na način što je došla do obale Plavske rijeke i bacila živo dijete u pomenutu rijeku, nakon čega se udaljila sa lica mjesta, a do smrti djeteta je došlo usljed utopljenja, kojom prilikom je okrivljena iskazala bezobzirnost u izvršenju predmetnog krivičnog djela”, stoji u obrazloženju.

E.K. je tokom saslušanja u cjelosti priznala djelo. Ona je tada ispričala i kako je bila zlostavljana od svog nevjenčanog supruga. Stručnjaci su, kako je to ranije objavila Televizija Vijesti, utvrdili da je optužena psihički zdrava osoba.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply