Obezbijeđene karte, Snežanu dovoze u srijedu

Klinički centar Crne Gore rezervisao je avionske karte za srijedu prevoz jedanaestogodišnje djevojčice Snežane Zejak iz Bijelog Polja koja boluje od tumora.

“Odmah po dobijanju zahtjeva, Klinički centar je rezervisao avionske karte za let u srijedu 8. avgusta za transport u ležećem položaju. Budući da je za ovaj vid transporta potrebno osloboditi šest mjesta za pacijenta i dva za anesteziološku ekipu, nije se mogao obezbijediti raniji termin. U potpunosti razumijemo roditelje, koji u za njih najtežim i najbolnijim trenucima, žele svoje dijete što prije da prevezu u rodni grad, zbog čega je Klinički centar odmah po dobijanju zahtjeva kolega iz Srbije i reagovao, kako bi im to u najskorije vrijeme i omogućili,” tvrde iz KCCG.

Otac djevojčice, Bjelopoljac Goran Zejak saopštio je da, kada mu je saoštena turobna prognoza da dijete u takvom stanju može živjeti od nedjelju do mjesec dana, sa ljekarima Instituta pokušavada dijete uputi za Crnu Goru ali da im o nije polazilo za rukom.

“Poslije niza telefonskih poziva Institut je u petak uputio telegram bjelopoljskoj Opštoj bolnici da prevezu dijete do KCCG.U bjelopoljskoj Bolnici načelnici pedijatrije na Institutu,   Lejli Paripović  je pedijatrica bjelopoljske Bolnice dr Aida Šećo kazala da su poslali vozilo za Beograd i da je krenulo. Međutim, nakon par sati u ponovnom kontaktu dr Šećo je kazala da ne mogu da obezbijede vozilo, i preporučila  da se Inistut za onkologiju  telegramom obrati  KCCG da upute helikopter, zbog teškog stanja pacijenta, što je urađeno.

Međutim, iz KCCG je saopšteno da je helikopter u kvaru, i da pošalju novi telegram za prevoz avionom od Podgorice.

Iz KCCG su saopštili da ne ne samo da ne mogu za isti dan da obezbijede avionsku kartu, već da ne znaju ni kada će moći”, kazao je očajni otac. On je podsjetio da se Snežana na liječenju u Kliničkom centru Srbije i Institutu od decembra prošle godine. Istakao je da je beskrajno zahvalan ljekarima na Kliničkom centru Srbije i Instututu za radiologiju, koji su bili izuzetno dobri prema Snežani.

Zejak je kazao da mu je iz Instituta pri kraju prve smjene saopšteno da ne znaju kada će biti avionskih karata iz Crne Gore.

“Prije odlaska sa posla, oko 15.30 časova, načelnica Lejla mi je prenijela da joj je iz Kliničkog centra Crne Gore telefonom saopštili da “nema avionskih karata i da ne znaju kada će ih imati”, kazao je očajni otac.

Nakon objavljivanja informacije na Portalu Vijesti, redakciji se javilo nekoko građana i JP Aerodromi CG ponudivši pomoć za transport porodice i djevojčice iz Beograda.

Bjelopoljska bolnica: Preduzete sve mjere da se obezbijedi transport

Iz bjelopoljske Bolnice Vijestima je saopšteno da je načelnica pedijatrije dr Aida Ećo preduzela sve mjere u komunikaciji sa nadležnima u Institutu za onkologiju i radiologiju da se za pacijentkinju Snežanu Zejak obezbijedi najbolji mogući transport sa obzirom na zdravstveno stanje u kom se nalazi.

“Sanitetsko vozilo sa ljekarom i medicinskom pratnjom je bilo spremno da preuzme pacijentkinju ,ali je načelnici pedijatrije dr Aidi Ećo  rečeno iz Instituta u Beogradu da ne šaljemo vozilo, već da će oni direktno tražiti od Kliničkog centra Crne Gore prevoz avionom do Podgorice”, saopšteno je iz Menadžmenta Bolnice.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Жалосно и јадно је кад је због овога морала да се узбурка јавност да би се дјетету које је на самрти изашло у сусрет. Не дао Бог никоме патње њених родитеља.

Leave a Reply