Samohranoj majci dvojice sinova potrebna pomoć

Foto: Svetlana Mandić

Svetlana Nikčević iz Nikšića, samohrana majka dvojice sinova, koja živi od socijalne pomoći, početkom jula dobila je meningitis i nalazi se na infektivnom odjeljenju nikšićke bolnice zbig čega joj je potrebna pomoć da mlađeg sina spremi za školu.

Ona i sinovi žive od socijalne pomoći u iznosu od 96 eura i dječijeg dodatka od 23 eura.

Njen stariji sin Božidar, koji ima 17 godina, već pet–šest godina radi kako bi pomogao da se njegova porodica prehrani.

Sada se on i brat Jovica, koji ima devet godina, nalaze kod sestre u selu Merulja, na Žabljaku.

“Božidar čuva ovce i bere čajeve kako bi pomogao i zaradio za život. Svaka vrsta pomoći bi nam dobro došla jer nijesam u mogućnosti da mlađeg spremim za školu. Potrebna su nam i hrana, drva, a moraćemo i da krečimo”, kazala je Nikčevićeva koja se za pomoć obratila Banci hrane od koje je nekoliko puta dobijala pomoć.

Božidaru, koga je javnost upoznala 2012. godine nakon pisanja Vijesti, pomogli su mnogi, jer ih je dirnula priča o dječaku koji ne bira posao, čak se i školovanja odrekao, kako bi pomogao porodici.

Zahvaljujući jednoj humanoj Tivćanki uspio je vanredno da završi dva razreda srednje škole za kuvara, a narednog ljeta će i treći.

On i dalje radi, ali, kako je kazala Svetlana, njima “muke ne fali”.

Ko god je u mogućnosti da pomogne može to da uradi uplatom na žiro račun na ime Svetlane Nikčević: 510-2509977268009, CKB.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply