More i moranje

PIŠE: Sanja Ciganović, Kako posle razvoda blog

Dragi jednoroditelji,

počela je sezona ljetovanja. Odmor nam svima treba, i djeci i nama, odraslima. Zaslužili smo, uštedjeli, pronašli aranžmane koje možemo sebi da priuštimo ali jedna sitnica može da nam pokvari planove.

Zove se saglasnost.

Bez obzira da li je u pitanju saglasnost oba roditelja, koja je potrebna za dobijanje putne isprave ili saglasnost za putovanje maloljetnog djeteta preko granice (sa jednim roditeljem, školom, djedom, tetkom, folklorom, klubom…), lijepo i ljudski ću da vas zamolim da sarađujete. Ostavite po strani svoje razvedene bračne odnose. U ovom slučaju ste majka i otac, imate dijete (ili djecu) koja žele da odu na more. Djecu, koja se raduju, koja o tome maštaju i koja ne žele da znaju za vaše teranje inata ko kome neće da potpiše i zbog čega.

Vaše inaćenje djeci uskraćuje ljetovanje. Mislite o tome i o njima, ne samo o sebi i svom egu. Ne zaboravite da djeca uče od nas, ne ono što im pričamo nego ono što vide da radimo a saradnja dvoje bivših supružnika je jako važna za razvoj.

Ne ratujte preko djece. Budite im roditelji najbolji što umijete. Bar zbog toga zakopajte ratne sjekire, stare rane, ko je šta kome rekao, a ko je šta uradio ili nije uradio. Djeca i ja vas molimo.

P.S. Ne zaboravite da onom drugom roditelju pošaljete bar neku fotku sa ljetovanja.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply