Zabranjena vožna bicikla, trotineta i rolera od 19 do 23 sata

Menadžment Porto Montenegra odlučio je da zabrani voženja električnih automobila za zaposlene naselja, ali i trotineta, bicikala i rolera za posjetioce na glavnoj promenadi tivatskog nautičkog naselja, na potezu od hotela Regent do prodavnice Bonela, od 19 do 23 sata u julu i avgustu.

Brojni Tivćani i turisti sa malom djecom preksinoć su bili iznenađeni kada su ih, tokom šetnje kroz Porto Montenegro, presretali pripadnici obezbjeđenja elitnog tivatskog nautilko-turističkog centra sa porukom da njihova djeca ne mogu više voziti trotinete na šetalištu kroz taj kompleks, objavio je portal Boka news.

Iz kompanije Adriatic Marinas koja rukovodi Porto Montenegrom je saopšteno da su se na ovakvu odluku odlučili zbog očuvanja bezbjednosti djece i odraslih, a na osnovu velikog broja žalbi Tivćana i gostiju.

“Kako gosti i posjetioci Porto Montenegra znaju, kroz nautičko naselje na dnevnom nivou u sezoni prođe između 16.000 i 20.000 ljudi, zbog čega je donesena odluka o zabrani voženja bicikala i trotineta i to samo na glavnoj promenadi, gdje je najveća frekvencija gostiju, posebno roditelja sa malom djecom. Napominjemo da nema i neće biti nikakvih restrikcija za dječja ili invaldiska kolica”, kažu iz te kompanije.

Boka news piše da je zabranom “samo na glavnoj promenadi”, Porto Montenegro zapravo sve bicikliste, vozače rolera i djecu na trotinetima isključio iz cijelog svog kompleksa jer je glavna promenada na potezu od hotela Regent do zgrada “Ozana” i “Milena” prema prodavnici Bonela jedina šetačko-drumska veza uz more na tom potezu dužine stotinjak metara, pa svako ko tako želi da se kreće od Seljanova do Pina, mora izaći iz Porto Montenegra i “zabranjeni pojas” zaobići krećući se kroz Gradski park Arsenalsku ulicu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

    • Pa, ovo jeste dobro za djecu, da se izbjegnu povrede, a i za odrasle. Jeste li vidjeli ikada igdje da se na setalistu medju veliki broj ljudi koji seta, voze bicikla ili roleri? Niste, nigdje osim u CG. Tako ce i roditelji i djeca znati da se u civilizaciji ne leti biciklima po setalistu medju ljude i ako podju bar tu do Dubrovnika, ne moraju dalje u svijet, nece se blamirati i niko ih nece posmatrati kao divljake…Zna se dje se voze bicikla i kuda i kako…Moramo se prilagodjavati svijetu, ako zelimo biti dio svijeta 😊

    • U razvijenim zemljama postoji označena staza uz šetalište za bicikla i rolere… Ovdje se prekida protok istih. Drustveno odgovorne drzave stimulišu zdrave stilove zivota na razne nacine…

  1. Konačno… Pametno. I moja djeca vole da voze slalom u gužvi kroz Porto pa se to svede na stresnu šetnju uz pregršt ‘ stani ‘ i ‘ pazi’ .. Gradska riva i veliki park su sasvim dovoljni da se umore vozeći..

  2. Naravno…Bicklom po setalistu, ne mozes nidje na svijet…Uz to se nekontrolisano zalijecu i pravo je cudo da nekog ne povrijede…U civilizaciji postoje staze i mjesta gdje se voze bicikla i roleri, i danju i nocu. 👍👍

Leave a Reply