Prikupljen novac za liječenje trogodišnjeg Vuka

Ujedinjena porodica, prijatelji, privatnici, firme, lokali, ali i brojni humani građni širom države još jednom su pokazali da imaju veliko srce jer je za nepunih 10 dana skupljen novac za liječenje trogodišnjeg Vuka Mitrovića iz Nikšića.

Proteklih dana organizovane su brojne akcije sa ovom namjerom – od humanitarnih svirki, preko štandova za prikupljanje novca do mjerenja pritiska i šećera u krvi, a humani Nikšićani su se odazvali u velikom broju.

Pored ovoga, novac je prikupljan preko SMS poruka i žiro računa, u čemu je, takođe, učestvovao veliki broj ljudi.

“Presrećni smo jer je za deset dana od pokretanja akcije skupljen praktično sav potreban novac. Na sajtu Fondacije fali još malo, ali mislim da smo i to prikupili kroz akcije i brojne donacije u gradu zato veliko hvala i sugrađanima. Hvala čitavoj Crnoj Gori”, kratko je za portal Onogošt prokomentarisala Vukova majka Biljana.

Sada maleni Vuk može konačno da zakaže liječenje u Turskoj za koje mu je potrebno 33.900 eura.

Vuk je rođen u julu 2015. godine prije vremena i sa nepunih 1,5 kg smješten je na neonatologiju. Sa tri i po mjeseca došao je kući ali ubrzo mu je dijagnostifikovana cerebralna paraliza kada počinje da ide fizikalne terapije i radi na oporavku.On je veoma veselo dijete, ali još samostalno ne priča, ne sjedi i ne hoda.

Izvor: Onogošt

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply