To.to MER jednostavno, brzo i pouzdano mjeri temperaturu

Sponzorisana objava

Idealan metod mjerenja tjelesne temperature djeci treba da je jednostavan, brz i ne treba da uzrokuje nelagodnost kod novorođenčeta, zbog čega slovenačka Tosama kaže da je odlučila da ponudi roditeljima inovativni toplomjer. To.to MER, koji nije indikator temperature, već toplomjer koji jednostavno, brzo i pouzdano mjeri tjelesnu temperaturu.

Uvijek kada vam se dijete čini toplim, kad je mirnije, slabijeg apetita ili kada postoje drugi znaci bolesti kao što su povraćanje, dijareja, kašalj, osip ili drugo, treba izmjeriti tjelesnu temperaturu.

Iz Tosame podsjećaju da postoje tri osnovna postupka mjerenja tjelesne temperature novorođenčeta: putem uha, pazuh i rektalno.

To.to MER se nalijepi duboko ispod pazuha, ispod pregiba na tijelo, na zdravu, suvu i neoštećenu kožu. Spusti se ruka i sačeka 3 minuta za prvo očitavanje.

“Ovaj toplomjer pokazuje temperaturu kontinuirano, za novo očitavanje potrebno je samo podići ruku u pokretu ili prilikom spavanja. Proizvod pouzdano pokazuje temeraturu do 48 sati. Nakon toga treba ga pažljivo odlijepiti i baciti, po potrebi nalijepiti novi”, kažu iz Tosame.

Merenje tjelesne temperature omogućavaju tečni kristali koji su ugrađeni u unutrašnjost toplomjera. Toplomjer je premazan nježnim lijepkom koji je hipoalergijski i ne nadražuje osjetljivu dječiju kožu. U toku nošenja toplomjera dijete može nesmetano da se tušira.

Toplomjer mogu koristiti bebe od rođenja, kao i odrasle osobe.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply